RUSKI BANKAR U STRAHU, OTKRIO PUTINOVU ĆERKU: Radi na univerzitetu i udata je za bogataša!
Foto: Printscreen Youtube

Misterija

RUSKI BANKAR U STRAHU, OTKRIO PUTINOVU ĆERKU: Radi na univerzitetu i udata je za bogataša!

Planeta -
Moćni ruski bankar demantovao je da je otkrio identitet mlađe ćerke ruskog predsednika Vladimira Putina kao službenice na državnom univerzitetu u Moskvi

Andrej Akimov, zamenik direktora Gasprombanke, tvrdi da je lažan Rojtersov izveštaj od utorka u kojem je rekao da je Katerina Tihonova, zamenica prorektora na moskovskom univerzitetu, Putinova ćerka.

Rojters je identitet Tihonove potvrdio iz još dva izvora.

Tihonova vodi projekat nazvan "Innopraktika" kojim se pomaže mladim naučnicima, a sponzoriše ga Gasprombanka. Rojters je u izveštaju naveo Akimovljeve reči: "Znam da je to Putinova ćerka. Ali, naravno, odlučili smo podržati projekte univerziteta u Moskvi bez obzira na rodbinske veze".

U saopštenju objavljenom u Moskvi, Gasprombanka ističe: "Akimov je bio iznenađen i zbunjen kada je pročitao izveštaj Rojtersa u kojem mu se pripisuje izjava da je voditeljka "Innopraktika", gospođa Tihonova, navodno ćerka predsednika Ruske Federacije. To nije istina", stoji u saopštenju i dodaje se da Akimov to nije rekao.

Rojters stoji iza svoje vesti, a portparol te britanske novinske agencije kaže: "Gospodin Akimov je govorio 'on the record'. Naša procena onoga što je rekao je potpuno tačna i Rojters stoji iza svoje priče".

Rojters se u svom izveštaju bavi ulogom Katerine Tihonove i usponom druge generacije ruske elite povezane s ruskim predsednikom.

Agencija je objavila da je Tihonova za sebe rekla da je supruga Kirila Šamalova koji ima donice u energetskoj fabrici vredne oko dve milijarde dolara i sin je starog Putinova prijatelja.

(Jutarnji.hr/Hina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track