SLUČAJ OD KOGA JE I FBI DIGAO RUKE: Otmica, 200.000 dolara i biznismen koji skače iz aviona
Foto: Youtube/Printscreen

Misterija duga 45 godina

SLUČAJ OD KOGA JE I FBI DIGAO RUKE: Otmica, 200.000 dolara i biznismen koji skače iz aviona

Planeta -

Posle gotovo 45 godina od neverovatne pljačke, istražitelji FBI-ja zatvaraju nerešen slučaj - jer kriminalca koji je poznat kao "Di Bi Kuper" nikada nisu identifikovali ni pronašli.

Slučaj se dogodio na Dan zahvalnosti 1971.

"Čovek u poslovnom odelu kazao je hostesi u avionu koji je leteo iz Portlanda za Sijetl da nosi bombu. Tražio je 200.000 dolara u kešu i četiri padobrana. Avion je sleteo u Sijetl - 36 putnika je pušteno, a otmičar je, iako je dobio traženi novac, naredio pilotu i posadi da ga odvezu prema Meksiku.

Prema njegovim uputstvima, avion je sporo leteo na visini od 3.000 metara i negde iznad države Vašington otvorio je vrata i skočio.

Devet godina kasnije jedan dečak, kopajući po pesku na plaži, pronašao je hrpe novčanica od 20 dolara u vrednosti 6.000 dolara, a njihovi serijski brojevi odgovarali su onima koje je dobio Kuper.

Usprkos istrazi, koja je postala najduža u istoriji FBI-ja, svi tragovi bili su slepa ulica. Otmičar nikada nije identifikovan niti pronađen. Brojne su teorije o tome šta se s njim dogodilo i je li uopšte preživeo skok padobranom.

Istraživani su i slučajevi ljudi koji su se iznenada pojavili s većom količinom novca, uključujući i dojavu žene koja je kazala kako se njen pokojni ujak pojavio na večeri na Dan zahvalnosti u Oregonu s ozbiljnim povredama.

Ipak, nijedan trag tokom 45 godina nije FBI odveo ni blizu rešavanja slučaja.

(Sky news)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track