(VIDEO) TREĆI DAN PROTESTA PRERASTAO U RAT: U Šarlotu uveden i policijski čas
Foto: Reuters

Bunt zbo policijske brutalnosti

(VIDEO) TREĆI DAN PROTESTA PRERASTAO U RAT: U Šarlotu uveden i policijski čas

Planeta -

Policijski čas uveden je protekle noći u američkom gradu Šarlotu posle tri dana protesta pokrenutih pošto je policajac ubio jednog muškarca afroameričkog porekla.

Gradonačelnik Šarlota, u Severnoj Karolini, potpisao je dokument kojim je policijski čas uveden od ponoći do šest sati ujutru, prenosi AP.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Protesti su se, međutim, nastavili i posle ponoći, ali policajci nisu pokušavali da hapse ljude na ulici u prvim minutima posle policijskog časa.

Demonstranti protestom vrše pritisak na policiju da objavi video-snimak, koji bi možda mogao da pomogne rasvetljavanje ubistva Kita Lamonta Skota (43). Oni su uzvikivali "Pustite snimak" i "želimo snimak" nakratko blokirajući raskrsnicu kod sedišta Banke Amerike, posle čega su izašli na auto-put koji prolazi kroz grad, odakle ih je, kako prenosi AFP, policija potisnula bacivši suzavac.

U jutarnjim satima situacija se smirila i zaposleni u hotelima i restoranima počeli su da raščišćavaju staklo od polupanih prozora.

Demonstrant koji je teško ranjen tokom druge noći protesta i priključen na aparate, u međuvremenu je preminuo.

Ulični protesti u Šarlotu počeli su utorak pošto je policajac afroameričkog porekla ubio naoružanog Kita Lamonta Skota, takođe Afroamerikanca, i to samo nekoliko sati pošto su u Tulsi u Oklahomi izbile demonstracije jer je policija ubila nenaoružanog Afroamerikanca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track