(VIDEO, FOTO) OVO JE ŽENA KAMIKAZA IZ PARIZA: Pre nego se raznela njena molba zbunila je specijalce!
Foto: Printscreen Lexpress

Obračun sa teroristima

(VIDEO, FOTO) OVO JE ŽENA KAMIKAZA IZ PARIZA: Pre nego se raznela njena molba zbunila je specijalce!

Planeta -
Hasna Aitbulahcen (26) je žena kamikaza koja se juče u Parizu raznela ekspolozivom tokom policijske akcije lova na teroriste u pariskom naselju San Deni

Devojka je poginula na licu mesta, ranivši nekoliko policajaca. Aitbulahen je francusko-marokanskog porekla i prva je bombašica samoubica na tlu Zapadne Evrope, javljaju mediji. Nekoliko minuta pre smrti, Hasna je telefonirala i kako se pretpostavlja, upozoravala saučesnike koji su i dalje bili u blizini.

Žena koja se u Parizu raznela eksplozivom tokom racije francuske policije obratila se specijalcima pre nego što se raznela. Njen vrisak je prava misterija. Kada su snajperi zapucali na nju, plavuša opasana eksplozivom čekala je da joj se policija približi i onda ponavljala "pomozite mi, pomozite mi, pomozite mi", pre nego što se raznela.

Abdelhamid Abaaud (Foto AP)
Abdelhamid Abaaud (Foto AP)

Očevidac poznat samo kao Kristijan(20) tvrdi da je video ženu na trećem spratu kako zove u pomoć. Policija joj je odgovorila "drži ruke podignute, pucaćemo". Više puta je podizala i spuštala ruke, a onda se začula eksplozija. Ubila se, a sa njom je nastradao i verni policijski pas.

Mediji takođe javljaju da je bombašica, nekoliko minuta pre nego što se raznela, zvala upomoć. Na amaterskom video snimku s mesta nesreće čuje se kako specijalne policijske snage viču ženi “Gde ti je momak, na što ona odgovara: “On nije moj momak!”

Nezvanično, ova teroristkinja je bila rođaka Abdelhamida Abauda, kako se pretpostavlja idejnog vođe pariskih terorističkih napada u petak, 13. novembra, kada je poginulo 129 osoba, a više stotina je povređeno. Abaud je kako je takođe ubijen u jučerašnjoj akciji pariskih sigurnosnih snaga.

Aitboulahcen, je devojka duge, plave kose, odrasla u Parizu i imala je svoju građevinsku firmu, Beko Construction, koju je zatvorila pre tri godine. Ubrzo nakon ovoga, postala je metA tamošnjih obaveštajaca. Francuski Lexpress javlja da su na internetu pronađene njene uznemirujuće fotografije, na kojima se slikala s oružjem, i postove u kojima slavi Boumeddiene Hayat, partnerku teroriste Amedyja Coulibalyja, koji je počinio napade u januaru ove godine u Francuskoj, istovremeno kada je počinjen masakr u redakciji pariskog magazina Šarli Abdo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track