ZABRANA UVOZA: Putin uveo sankcije i Crnoj Gori!
Foto: Fonet/AP

Najavili reakciju

ZABRANA UVOZA: Putin uveo sankcije i Crnoj Gori!

Planeta -
Dekret o određenim ekonomskim merama, kako je zvanično saopšteno iz Kremlja, potpisao je predsednik Rusije Vladimir Putin, prenosi podgorički Dan

MOSKVA/PODGORICA - Pošto je Rusija proglasila jednogodišnju zabranu uvoza određenih poljoprivrednih proizvoda iz zemalja koje su joj uvele sankcije ili su im se pridružile, na udaru će se naći i Crna Gora, koja je podržala sankcije uvedene Moskvi zbog sukoba u Ukrajini.

Iz Ministarstva spoljnih poslova i evropskih integracija Crne Gore danas su izrazili žaljenje zbog odluke Ruske Federacije da uvede sankcije toj zemlji.

Kako objašnjavaju, usaglašavanje sa odlukama EU na liniji je ostvarivanja spoljno-političkih prioriteta, kao i poštovanja principa i vrednosti za koje se Crna Gora zalaže u međunarodnim odnosima a da nijednog trenutka nije imalo anti-ruski karakter.

"Ministarstvo je naložilo ambasadi u Rusiji da detaljnije izvesti o specijalnim ekonomskim merama koje su definisane ukazom predsednika Rusije Vladimira Putina", saopšteno je.

Dekret o "određenim ekonomskim merama", kako je zvanično saopšteno iz Kremlja, potpisao je predsednik Rusije Vladimir Putin, prenosi podgorički "Dan".

Mere su utvrđene kao odgovor na sankcije koje su uvedene Rusiji zbog ukrajinske krize, podseća list.Zabrana uvoza poljoprivrednih proizvoda će, kako je predviđeno, odmah stupiti na snagu. Ruske vlasti imaju zadatak da utvrde konkretnu listu poljoprivrednih proizvoda čiji će uvoz biti zabranjen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track