CVIJANOVIĆ: Političko Sarajevo drži BiH u blokadi
Foto: Dragana Udovičić

reakcija

CVIJANOVIĆ: Političko Sarajevo drži BiH u blokadi

Bosna i Hercegovina -

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović ocenila je danas da političko Sarajevo, igrajući razne igre u vezi sa formiranjem vlasti na nivou BiH, sve drži u nekoj vrsti blokade, ali da je zadovoljna što Srpska u svim ustavnim i drugim aspektima nesmetano funkcioniše.

Ona je izjavila da je "smešna" situacija u kojoj će Denis Zvizdić iz SDA uskoro obavljati dve funkcije - predsedavajućeg Saveta ministara BiH i preuzeti predsedavanje Predstavničkim domom parlamenta BiH.

"On će to rešiti na neki, formalno, drugačiji način, ali mi smo bespotrebno dovedeni u situaciju da toliko meseci nemamo formiranu vlast na osnovu ostvarenih izbornih rezultata. Sve to je rezultat raznih igara, uključujući i izbor novog rukovodstva SDA, pa svi moramo biti taoci jedne takve situacije", ocenila je Cvijanović.

Komentarišući najavama iz PDP-a i SDS-a da je moguće formirati Savet ministara bez koalicije okupljene oko SNSD-a Cvijanovićeva, koja je i potpredsednik SNSD-a poručila je "neka formiraju ako mogu" i dodala da svaka partija ima svoje političke poteze.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track