(VIDEO) ALIJA UTRO PUT ISLAMSKOJ DRŽAVI: Sa mudžahedinima u BiH započeo uspon najvećeg svetskog zla!

Jake veze

(VIDEO) ALIJA UTRO PUT ISLAMSKOJ DRŽAVI: Sa mudžahedinima u BiH započeo uspon najvećeg svetskog zla!

Bosna i Hercegovina -
Bivši lider bosanskih muslimana znao je za ovaj odred, često ga posećivao i davao mu maksimalnu podršku

SARAJEVO - Jako puno je veza između današnje Islamske i Odreda El Mudžahidin, koji je tokom ratnih godina u prvoj polovini 90-tih delovao na prostoru centralne Bosne, pa se samo po sebi sve češće nameće pitanje - Da li je u Bosni napravljen pionirski korak današnjeg ISIL-a, objavio je portal Dnevno.ba.

Ovaj poznati odred je vrlo često posećivao i lider bosanskih muslimana i bivši predsednik BiH Alija Izetbegović, a osnovan je u proleće 1993. godine kod Travnika, u jeku sukoba Bošnjaka i Hrvata srednje Bosne.

Odlukom rukovodstva Armije BiH u jesen naredne godine odred je premešten i na vozućko ratište pod zapovedništvo 3. Korpusa ABiH.

Portal Dnevno.ba objavio je snimak koji pokazuje da je Alija Izetbegović znao za ovaj odred, često ga posećivao i davao mu maksimalnu podršku. I Abu Hamza je javno govorio da je reč o legalnoj jedinici u sklopu ABiH, te da je Alija Izetbegović bio i njihov vrhovni komandant što je i logično jer je bio predsednik ove zemlje, pa je, kako je Abu Hamza rekao “logično da su s njim imali stalni kontakt”!

http://www.youtube.com/watch?v=Ai1J3uK4P4A

Na istom snimku možete pogledati kako su mudžahedini hladnokrvno odsekli glave trojici srpskih zarobljenika na Ozrenu, kao i jednom zarobljenom hrvatskom vojniku u Srednjoj Bosni. Sve su sami snimili, a snimak pokazuje da su metode ubijanja veoma slične onima koje danas primenjuje Islamska država.

U Zavidovićima su, na primer, održavali kurseve iz vere pripadnicima ABiH i u svoje redove regrutovali i maloletne osobe pokušavajući od njih da stvore istinske islamske fanatike koji će nakon završetka rata u Bosni otići s njima na neka druga ratišta islamskog sveta, pa ne čudi što u današnjem ISIL-u konstantno raste i broj osoba rođenih u Bosni i Hercegovini.

Mnogi pred ovom činjenicom u BiH sada zatvaraju oči, iako bi puno bolje bilo da ih širom otvore, jer uopše nije isključena mogućnost da ISIL svoje pipke razgrana i u našoj zemlji, a tada bi već moglo da bude kasno, zaključuje bosanski portal.

Tokom rata u BiH, znajući za pojavu mudžahedina, mnogi srpski vojnici su nastojali da se, ako je ikako moguće, predaju pripadnicima HVO-a umesto ABiH, jer znali su koliko su mudžahedini tamo uticajni i brutalni, a samim tim i njihova sudbina bi umnogome bila neizvesnija nego u rukama hrvatskih vojnika, a što dobrim delom ilustruje video ispod.

http://www.youtube.com/watch?v=pTCJyIgCppQ

(Dnevno.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track