Najnovije vesti

MONAH NA SUĐENJU ZA TRAGEDIJU NA SKADRU: Ovo je rana za celi život, izgubio sam prijatelje! Od ovoga nema oporavka!
Foto: Vijesti.me / Komnen Radović

velika nesreća

MONAH NA SUĐENJU ZA TRAGEDIJU NA SKADRU: Ovo je rana za celi život, izgubio sam prijatelje! Od ovoga nema oporavka!

Crna Gora

Monah Srpske pravoslavne crkve Neofit, koji je vozio čamac koji se na Skadarskom jerezu u februaru prevrnuo, a četiri osobe se udavile, izjavio je danas prilikom rasprave o potvrđivanju optužnice da je izgubio prijatelje i da od toga nema oporavka.

"Ovo je rana koja se nosi za cijeli život", rekao je on u sudnici.

 

Monah, čije je građansko ime Goran Kimpanov (43), osumnjičen je za izazivanje brodske nesreće na Skadarskom jezeru, u kojoj su život izgubile četiri osobe. On se tereti da je izvršio teško krivično delo protiv opšte sigurnosti.

 

Viša državna tužiteljka, Danka Ivanović Đerić, predložila je Višem sudu da se potvrdi optužnica protiv njega, a sud će odluku doneti za 15 dana.

 

Advokat Kimpanova, Jugoslav Krpović, ocenio je da je optužnica pravno i etički neprihvatljiva, jer, kako smatra, nema dokaza da je sveštenik s umišljajem vozio čamac. On, međutim, nije sporio da njegov branjenik nije imao dozvolu za prevoženje plovilom.

 

U nesreći kod Manastira Vranjina, na Skadarskom jezeru, utopile su se četiri osobe kada se brodić sa više lica prevrnuo usled jakih talasa.

 

U nesreći su se utopili trudnica Jana Kumburović, njen suprug Ratko i njihova dvanaestodišnja ćerka. Talasi su u smrt odneli i njihovog prijatelja Darka Vujoševića, koji je pokušao da spasi Kumburoviće.

 

Oni su se čamcem Mitropolije crnogorsko-primorske vraćali ka obali, a prevozio ih je monah manastira Vranjina, koji je uhapšen nakon tragedije koja se dogodila. On je u međuvremenu pušten da se brani sa slobode.

 

Kurir.rs / Beta

Foto: Vijesti.me / Komnen Radović

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...