SRAMNA ODLUKA: Milo Đukanović Srbima zabranio ulazak u Crnu Goru! CG režim upisao se na spisak beščašća!
Foto: EPA/Malton Dibra

JADNO

SRAMNA ODLUKA: Milo Đukanović Srbima zabranio ulazak u Crnu Goru! CG režim upisao se na spisak beščašća!

Crna Gora -

Vlada u Podgorici proglasila pobedu nad koronom i otvorila granice prema nizu zemalja, ali je ostavila rampu prema Srbiji i RS!

Vlasti u Crnoj Gori juče su proglasile da su Crnogorci „prvi u Evropi pobedili koronu“ i otvorile granice za državljane desetak zemalja, ali su blokadu prema Srbiji i RS - ostavile!

Predsednik crnogorske vlade Duško Marković juče je saopštio novinarima da je ova država „postala prva korona fri država u Evropi“, i to označio skidanjem maske.

Početkom juna biće dozvoljena javna okupljanja do određenog broja ljudi, rekao je Marković, dodajući da će organizovanje litija ostaviti za neki drugi put.

On je obznanio i da će prvih dana juna biti otvorene granice s Hrvatskom, Slovenijom, Albanijom, Austrijom, Nemačkom, Poljskom, Češkom, Mađarskom i Grčkom.

Srbija nije na ovom spisku jer smo, navodno, i dalje „pod maskama“, ali se zato crnogorski režim upisao na jedan drugi spisak - spisak beščašća.

Srbi, nepoželjni ste

- Naši građani sada mogli da vide da su nepoželjni u Crnoj Gori - rekla je sinoć povodom ove sramne odluke premijerka Ana Brnabić.

foto: Tamara Trajković

Ona je kazala da pravi razlog za odluku Crne Gore da otvori granice za niz zemalja, ali ne i za Srbiju, nije u epidemiji koronavirusa i broju zaraženih, ali da Srbija neće odgovarati recipročnim merama prema crnogorskim građanima.

- Nećemo sprečavati obične crnogorske građane da posete Srbiju, ali hoćemo još snažnije i još oštrije sprečavati ulazak crnogorskih kriminalaca i mafijaških klanova iz Crne Gore koji su decenijama ubijali po Srbiji i terorisali naše građane - rekla je Brnabićeva.

Ona je istakla da u borbi protiv kriminalaca iz Crne Gore nećemo imati milosti.

- Ovakav odnos crnogorskog premijera poslao je jasnu poruku građanima. Zamolila bih da građani što duže i u većem broju ostaju u našoj Srbiji i da, ako negde moraju da odu, ne idu tamo gde su građani Srbije nepoželjni - poručila je premijerka.

Poruka turistima

Odluka vlasti u Podgorici da zatvore granicu za državljane Srbije je smešan i besmislen čin, a imaće i direktne štetne posledice isključivo za građane Crno Gore, izjavio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

- To pokazuje njihov odnos prema Srbiji. Ako građani Srbije mogu slobodno u Mađarsku, Grčku, Bugarsku, zašto ne bi mogli i u Crnu Goru? Zaista smešno i pokazuje do kog je nivoa došla državna politika Crne Gore. Oni povlače poteze na sopstvenu štetu i koji su porazni za njihove građane - ističe Dačić.

On navodi da je crnogorska vlast zapravo rekla da joj „ne trebaju turisti iz Srbije“.

- A koje će onda turiste imati? Crnogorska vlast je time poslala i poruku gde treba da idu naši građani kao turisti i gde da ostave svoje pare - poručio je šef srpske diplomatije, naglašavajući da, i posle ovog smešnog poteza vlasti u Podgorici, mi ostajemo pri našoj odluci da građani Crne Gore mogu u Srbiju.

Negativan stav prema SPC

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik ocenio je večeras da odluku Crne Gore da ostavi zatvorenim granice za Srbiju i Republiku Srpsku vidi kao pokušaj i kalkulaciju vlasti u Podgorici da zatvaranjem granice olakša rešavanje problema sa srpskom zajednicom u toj zemlji. - Ne može se oteti utisku da iza takve odluke verovatno stoji nastojanje da se neka politička pitanja reše unutar same Crne Gore - rekao je Dodik, naglašavajući da Crna Gora ovom odlukom pokazuje negativan odnos prema srpskoj zajednici i SPC.

Teror podgoričkih vlasti

NASTAVNICA DOBILA OTKAZ KAD JE REKLA DA CRNOGORSKE CRKVA I NACIJA NE POSTOJE

Poslednja žrtva režima Mila Đukanovića je ni manje ni više nego nastavnica fizičkog u podgoričkoj OŠ „Sutjeska“ Ivana Bulatović! Ona je dobila otkaz jer je đacima rekla da crnogorske nacija i crkva ne postoje, te im objasnila zašto nije dobar zakon o slobodi veroispovesti.

- U istoriji su se zvali Srbi, ovo su bili Srbi iz Srbije, a ovo Srbi iz Crne Gore... Crna Gora se odvojila, ima svoju državu i hoće da ima crnogorski jezik i crnogorsku crkvu. E, tu je problem, što ne možeš ti sada što je do juče bila Srpska pravoslavna crkva da kažeš da je to... Ne možeš, jer nije to crnogorska, već srpska pravoslavna crkva... - rekla je nastavnica na času.

foto: edu me

Da je zbog toga usledio otkaz, potvrdilo je crnogorsko ministarstvo prosvete, precizirajući da se to desilo pre tri meseca.

- Nastavnica je dobila otkaz zbog zapanjujuće zloupotrebe maloletne dece u političke svrhe (?!) - obrazložili su u ministarstvu.

Na Državnom prvenstvu u školskim sportskim igrama 2019. u Baru, rukometna ženska ekipa škole „Sutjeska“ osvojila je prvo mesto.

Mentor ekipe bila je profesorka fizičkog vaspitanja Ivana Bulatović - objavljeno je tada.

Oni kamenom, mi hlebom

SPECIJALNIM LETOM IZ CRNE GORE DOPUTOVALO 116 STUDENATA

Besplatnim letom „Montenegro erlajnsa“, juče je 116 studenata iz Crne Gore doputovalo u Beograd, a sutra će stići još toliko.

U Podgorici je saopšteno da je besplatan transfer studenata iz Crne Gore do Beograda organizovan u skladu s njihovim obavezama na univerzitetskim jedinicama u Srbiji.

foto: Kurir

U DANAŠNJEM KURIRU I DODATAK SVET OBRAZOVANJA: Sve što treba da znate o upisu

foto: Kurir

Čitajte KURIR!

Kurir.rs/ ekipa Kurira Foto: EPA/Malton Dibra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track