Najnovije vesti

MANDIĆ ODBRUSIO KRIVOKAPIĆU: Neću dozvoliti da tajkuni sastavljaju vladu CG
Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIĆ

NESUGLASICE

MANDIĆ ODBRUSIO KRIVOKAPIĆU: Neću dozvoliti da tajkuni sastavljaju vladu CG

Crna Gora

Kao neko ko je mandatara Zdravka Krivokapića postavio na mesto nosioca liste koalicije Za budućnost Crne Gore i ko je vodio i upravljao izbornom kampanjom koalicije, neću dozvoliti da crnogorski tajkuni ukradu narodnu volju i sastavljaju vladu Crne Gore, izjavio je sinoć jedan od lidera Demokratskog fronta i predsednik Noive srpske demokratije Andrija Mandić.

"Ovo što rade Miško Perović i grupa okupljena oko drugotajkunske porodice je neprihvatljivo za svakog čestitog čoveka. Demokratski front stoji zajedno sa svojim narodom i nikada neće pristati da nam budućnost određuju oni koji su milione i milione evra pokupili u zajedničkim poslovima sa porodicom Mila Đukanovića", rekao je Mandić u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

On tvrdi da je "to nedavno priznao lično Miško Perović, kada je u javnom nastupu "legalizovao" 10 miliona Aca Đukanovića", koje je, kako dodaje Mandić, "brat Mila Đukanovića zgrabio u privatizaciji banke kojom je upravljala porodica Perović".

"Primera radi, Srbija je krenula napred kada su tajkuni i pojedini činovnici ambasada prestali da sastavljaju njenu Vladu. Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, uspeo je da oslobodi tu zemlju štetnog uticaja od tajkuna koji su je pljačkali, a korumpiranim činovnicama raznih ambasada stavio do znanja da je Srbija nezavisna država", ističe Mandić.

On je dodao da rukovođen tim iskustvom još jednom poručuje da "narodnu slobodu" nismo osvojili da bi je predali u ruke tajkunima.

Podgoričke "Vijesti" objavile su ranije večeras, pozivajući se na neimenovane izvore, da je Krivokapić preneo liderima Demokratskog fronta da nova vlada treba da ima ekspertski karakter i da u njoj nema mesta za bilo koga od lidera Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije i Pokreta za promjene.

Taj list je objavio da se lideri DF nisu složili sa ovakvim stavom i poručili Krivokapiću da će tražiti novog mandatara.

Mandatar Krivokapić poručio je ranije večeras na Tviteru da se nijedna stranka pobedničke koalicije ne isključuje iz procesa formiranja Vlade, ali da insistiranje na pojedincima iz tih koalicija nije interes građana ni držžave.

Mandić je prethodnog dana izjavio da smatra da je nova crnogorska vlada već trebalo da bude formirana po, kako kaže, jednostavnom principu, a to je da svakom pripadne ono što je osvojio na izborima.

Mandić je novinarima u Podgorici rekao da vladu treba da čine oni koji su dominanto doprineli smeni vlasti Mila Đukanovića, a to su oni koji su sa DF-om bili na protestima 24. oktobra 2015.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...