BRANO I DAKA MASNO ZARAĐIVALI PRODAJOM FUDBALERA: Zajedno upravljali OVIM nikšićkim klubom!
Foto: Youtube prtsctr / Vijesti, Kurir / Alksandar Jovanović Cile

zajednički interes

BRANO I DAKA MASNO ZARAĐIVALI PRODAJOM FUDBALERA: Zajedno upravljali OVIM nikšićkim klubom!

Crna Gora -

Navodi iz dosijea crnogorskog biznismena Brana Mićunovića otkrivaju, kako prenose mediji, njegovu umešanost i prodaju fudbalera.

Gde god se okreću milioni tu Brano ima neki interes, pravilo je koje decenijama važi u Crnoj Gori, ali i van granica te zemlje. Da je to istina, potvrđuju i navodi iz dosijea balkanskog dona Brana Mićunovića, koji su godinama sklapali operativci crnogorske službe, a ekskluzivno ga objavljuje Srpski telegraf.

Brano je najdirektnije bio umešan u fudbal preko FK Sutjeska. On je, naime, zajedno sa Miodragom Davidovićem Dakom godinama upravljao nikšićkim klubom. Jedno vreme, direktor kluba bio je njegov rođeni brat Božo, inače penzionisani oficir JNA.

Kako stoji u izveštaju, štićenik balkanskog dona bio je poznati fudbaler Mirko Vučinić, koji je ponikao upravo u Sutjesci:

"Raspoloživa saznanja ukazuju da je Mićunović u prethodnom periodu u više navrata posredovao prilikom realizacije transfera crnogorskih fudbalera. Imenovani je zaradio višemilionske iznose od prodaje fudbalera, a kao jedan od najvećih aranžmana ističe se transfer njegovog štićenika, kasnije prvotimca italijanskog FK Roma Mirka Vučinića, koji je 2001. iz FK Sutjeska prešao u FK Leće" navodi list.

Kurir.rs / Srpski telegraf,

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja