02:40

AKO ABAZOVIĆ POTPIŠE TEMELJNI UGOVOR, PADA VLADA CRNE GORE? Stručnjaci za Kurir TV: Pretnje Đukanovića su pucanje u prazno

ugovor sa spc

AKO ABAZOVIĆ POTPIŠE TEMELJNI UGOVOR, PADA VLADA CRNE GORE? Stručnjaci za Kurir TV: Pretnje Đukanovića su pucanje u prazno

Crna Gora -

Predsednik slobodne Crne Gore Vladislav Dajković i politički analitičar Vladimir Dobrosavljević komentarisali su u Jutarnjem programu Kurir televizije pretnje predsednika Crne Gore da će srušiti Vladu Dritana Abazovića ukoliko bude potpisan Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Dajković ističe da ne veruje Đukanoviću, kao i da su njegove pretnje pucanje u prazno.

- U ovom trenutku mislim da je to nedostižno, zbog svih političkih okolnosti. Ja ne verujem Milu Đukanoviću da će srušiti Vladu, zato što je rekao da će je srušiti onog dana kada se taj temeljni sporazum usvoji. To je pucanje u prazno. Mrtva je trka čega se Đukanović više plaši, SPC ili novih izbora. Možda neki potezi Abazovića izazovu simpatije, ali to je političar koji nas je mnogo puta prevario. On je zabranio ulazak srpskih političara u prethodnu Vladu. Ja poštujem to što je on uporan i istrajan u potpisivanju temeljnog sporazuma, ali mislim da ne postoji šansa da srpske političare privući na svoju stranu, ali možemo pozdravimo to što radi u domenu temeljnog sporazuma. On je veći čovek od Zdravka Krivokapića - rekao je Dajković.

kurir tv
foto: Kurir televizija

"Svima je već jasno da temeljni ugovor služi za političku trgovinu", istakao je Dobrosavljević.

- Da je Đukanović mogao da kupi jednog ili dva poslanika, to bi uradio još 2020. Ni tada ni sada to nije uradio jer mu je to strogo zabranjeno od strane zapadnih savetnika. Mislim pre svega na ambasadora Velike Britanije u Podgorici. Svima je jasno da temeljni ugovor služi za političku trgovinu - smatra Dobrosavljević.

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track