SUD U PODGORICI: Pritvor za specijalce koji su prebili Miju Martinovića
Foto: Youtube/Printscreen

Advokat se neće žaliti na ovu odluku

SUD U PODGORICI: Pritvor za specijalce koji su prebili Miju Martinovića

Crna Gora -
Istražni sudija Osnovnog suda Miladin Pejović odredio je pritvor do 30 dana pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice Boru Grguroviću i Goranu Zejaku, koji se sumnjiče da su tokom antivladinih protesta u Podgorici prebili boksera Miju Martinovića.

Njihov branilac advokat Zdravko Begović kazao je da im je pritvor određen zbog uticaja na svedoke, jer tužilaštvo treba da sasluša još 22 svedoka. Begovič je rekao i da se neće žaliti na odluku o određivanju pritvora.

Grgurović i Zejak su ranije pred tužiocem Zoranom Vučinićem tvrdili da nisu prekoračili ovlašćenja i da su Martinovića tukli u skladu za Zakonom o unutrašnjim poslovima.

Povređeni Mijo Martinović, Foto: Youtube/Printscreen
Povređeni Mijo Martinović, Foto: Youtube/Printscreen

Njihov branilac Zdravko Begović kazao je da su klijenti objasnili da je Martinović pružao otpor kao i da ne znaju ko je lomio Martinovićem “mercedes”. On je kazao da ne zna kako je tužilaštvo utvrdilo njihovu navodnu krivicu i osumnjičilo ih.

“Tvrdili su da su isključivo radili na osnovu ovlašćenja koje im daje Zakon, da nisu prekoračili službena ovlašćenja i da su obezbeđivali javni red i ustavni poredak. Istakli su da su u određenim trenucima, kako bi savladali lice, koristili sredstva prinude, ali isključivo iz razloga sprečavanja tog lica da remeti javni red i mir”, kazao je Begović.

Prema dostupnim podacima, policija protiv Martinovića nije podnela prijave, pa ni za kršenje Zakona o javnom redu i miru.

Saslušanju osumnjičenih prisustvovao je i advokat oštećenog Velibor Marković, koji je rekao da su obojica u izjavama “priznali aktivno učešće u prebijanju” njegovog klijenta.

“Do detalja su objasnili, sa njihovog aspekta, način kako su dejstvovali. Istina, oni su se pravdali kako se navodno Martinović opirao pretresu, odnosno, da je pružao otpor. Te njihove izjave ne samo da su međusobno protivrečne, nego su i potpuno u suprotnosti sa iskazima svedoka i materijalnim dokazima, posebno sa medicinskom dokumentacijom o vrsti i broju povreda kod oštećenog”, kazao je Marković.

“Na snimku se vidi da se ne radi samo o dvojici, nego možda čak i o deset i više njih. Dvojica osumnjičenih nisu pomenuli nijednog kolegu, navodno nisu mogli da ih prepoznaju zbog specifičnosti situacije, opreme, suzavca... Ja u tu priču ne verujem”, kazao je Marković.

Prema nezvaničnim saznanjima, dvojica sajovaca tužiteljima su rekli da su Martinovića udarali samo ispod kolena.Međutim, medicinska dokumentacija pokazuje brojne povrede na Martinovićem telu koje su upravo iznad kolena, poput povreda butne kosti, ruke i glave.

(Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track