HOROR U SLOVENIJI: Brutalno mučili mladića, pa snimak objavili na Fejsbuku
Foto: Printscreen/ Jutarnji.hr - Facebook

Bori se za život

HOROR U SLOVENIJI: Brutalno mučili mladića, pa snimak objavili na Fejsbuku

Region -

Sloveniju je zgrozio zločin u selu blizu Krškog i mučenje 26-godišnjaka koji se još bori za život, a posebno morbidna okolnost je da je počinitelj torturu snimao pa ju objavio na Fejsbuku.

Snimak mučenja koji traje 23 minuta pogledalo je 232.000 korisnika, sve dok ga na intervenciju policije upravljač društvene mreže nije uklonio.

Sve se događalo u noći između nedelje i ponedeljka, a na snimak nasilja, popraćenog pretnjama i psovkama, policiju je upozorio anonimni prijatelj. Policija je pomoću snimka i podataka sa zlostavljačevog Fejsbuk profila nakon par sati locirala mesto zločina, livadu u blizini naselja Podbočje kod Krškog.

Žrtva je nađena oko 4 sata ujutro, u dubokoj nesvesti, sva krvava, promrzla i s teškim povredama glave i tela.

Hitno je prebačena u bolnicu, najpre u Novo Mesto, a onda u Ljubljanu, gde se po navodima lekara još bori za život.

Dvojica napadača, 20-godišnjak i 29-godišnjak iz okoline, pritvorena su i u utorak privedena istražnom sudiji. Motivi zločina još se istražuju, ali su se žrtva i počinitelji poznavali pa se pretpostavlja da se radilo o ličnoj svađi.

Neki psiholozi upozoravaju na veliku opasnost uticaja nasilja preko društvenih mreža jer je Fejsbuk snimak mučenja žrtve povukao na intervenciju slovenačke policije tek nakon nekoliko sati. Do tada ju je pogledalo više od 230.000 ljudi, pretpostavlja se i mnogo mladih, a neki su snimak čak i "lajkovali".

(jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track