Najnovije vesti

DARUVARAC MORA U ZATVOR: Zver iz Zadra ispucala sve pravne lekove, čeka se da se odredi ustanova gde će da odleži
Foto: Facebook/Darko Kovačević - Daruvarac

pravda

DARUVARAC MORA U ZATVOR: Zver iz Zadra ispucala sve pravne lekove, čeka se da se odredi ustanova gde će da odleži

Hrvatska

Darku Kovačeviću Daruvarcu odbijena je molba za odlaganje upućivanja u zatvor, javlja RTL.

Podsećamo, vanraspravno veće zadarskog Županijskoga suda odbilo je pre nekoliko nedelja žalbu Kovačevića na rešenje o upućivanju na odsluženje četverogodišnje zatvorske kazne.

 

Sad je opet odbijen.

 

Kovačević će se uputiti u jednu od hrvatskih kaznenih ustanova, koju mu odredi Centar za dijagnostiku Ministarstva pravosuđa u Zagrebu, gde će se obaviti njegova medicinska, socijalna, psihološka, pedagoška i kriminološka obrada.

 

Kovačević je proglašen je krivim 10. januara na Opštinskom sudu u Zadru za pretnje i brutalno premlaćivanje 18-godišnje devojke 13. juna prošle godine u Zadru.

Iako je tužilaštvo tražilo da se Kovačeviću odredi kazna od 5,5 godina zatvora, sudija Opštinskog suda u Zadru Mitra Meštrović izrekla je neprasnažnu presudu na pet godina bezuslovnog zatvora.

 

Kovačević je osuđen na četiri godine i šest meseci za tešku telesnu povredu, a deset meseci dobio je zbog pretnje.

 

Početkom juna vanraspravno veće Županijskog suda u Splitu smanjilo je Kovačeviću kaznu sa pet na četiri godine zatvora. Isto kao i u prvom stepenu, okolnosti dela su poznate, krivica je priznata, ali su odbijene sve žalbe, prigovori, primedbe. Kao olakšavajuća okolnost uzeto je priznanje krivnje i tvrdnja da će oštećenica biti obeštećena.

 

Kurir.rs/Index.hr
Foto: Facebook

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...