BIZARNA PRESUDA ŠOKIRALA HRVATSKU Osuđen na samo 7 godina zbog ubistva brata blizanca JER I ON PATI!
Foto: Printscreen Facebook

Izvukao se na neviđeno!

BIZARNA PRESUDA ŠOKIRALA HRVATSKU Osuđen na samo 7 godina zbog ubistva brata blizanca JER I ON PATI!

Hrvatska -

Hrvatska je u šoku zato što je Miroslava Tomasa (36), koji je ubio brata blizanca Vedrana na dočeku 2013, Županijski sud u Zagrebu nepravosnažno proglasio krivim i osudio na samo sedam godina zatvora.

Miroslav Tomas, koji se od sredine 2013. brani sa sloode, nije došao na čitanje presude, ali advokat tvrdi da će on danas ili sutra sam doći u zatvor na Remetincu, gde će ostati do trenutka kada o žalbama na ovu presudu bude odlučivao Vrhovni sud.

Brat ubica Miroslav Tomas i Dolores D, devojka ubijenog Vedrana (Foto: Facebook)
Brat ubica Miroslav Tomas i Dolores D, devojka ubijenog Vedrana (Foto: Facebook)

Reč je o jednom od najbizarnijih slučajeva poznatih hrvatskoj kriminalističkoj praksi, koji je svojevremeno izazvao veliki interes javnosti, najviše kad su se posle ubistva otkrili detalji vrlo razuzdanog života blizanaca Tomas, koji su živeli u iznajmljenom stanu s Vedranovom devojkom Dolores D., koju su mediji prozvali "fatalna domina".

Iako je Miroslav Tomas, koji se od sredine 2013. brani sa slobode, proglašen krivim za ubistvo, sud je odbacio argument tužioca da je želeo da ubije brata i procenio je da je reč o ubistvu iz nehata. Miroslav je u novogodišnjoj noći 2013. oko 4 sata ujutro svoga brata blizanca Vedrana ubio bajonetom, ali sudsko veće ni posle detaljnog dokaznog postupka nije mogao da ustanovi stvarne motive ubistva. Predsedavajuća sudskog Veća Sanja Mazalin navela je da je psihijatar ustanovio da je narcisoidan poremećaj ličnosti bio presudan u ovom ubistvu.

Žrtva: Vedran Tomas (Foto: Facebook)
Žrtva: Vedran Tomas (Foto: Facebook)

Iako je ustanovljeno da je Miroslav pokušao da zataška zločin, sakrije bajonet kojim je ubio brata blizanca i čak optužio Vedranovu devojku Dolores za ubistvo izmislivši čitavu priču, koju su dokazi demantovali, osuđen je na samo sedam godina robije. Naime, sud je kao olakšavajuće okolnosti uzeo to što Miroslav nije prethodno osuđivan, što je bio pijan, ali i paradoksalnu tvrdnju psihijatra da i ubica sigurno trpi jak psihički bol zato što je ubio brata!

"Sve ovo, prema mišljenju suda, i kod njega izaziva patnju jer se radi o smrti jednojajčanog blizanca", zaključila je sudija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track