RIJEČANIN NASMEJAO CEO BALKAN: Od države traži 25 miliona kuna odštete i 15 za pivo, evo i zašto
Foto: Printscreen Facebook

Bezveze ga uhapsili

RIJEČANIN NASMEJAO CEO BALKAN: Od države traži 25 miliona kuna odštete i 15 za pivo, evo i zašto

Hrvatska -

Goran Čandrlić, Riječanin kog su policajci priveli u julu navodno zato što je pio alkohol na otvorenom iako je nosio neotvorenu konzervu piva, odlučio je da se žali i urnebesnim prigovorom uveselio ceo region.

Ovim putem upućujem prigovor na prekršajni nalog pod poslovnim brojem navedenim iznad. Prekršajni nalog je neosnovan. Neosnovan je jer nije zasnovan na istini (a kako znamo, istina je sve što je bilo i što jeste).

Nadalje, neosnovan je zato što se navode 2 počinioca prekršaja: ja, Goran Čandrlić, i Bojan Majnarić. Za postupke i dela g. Majnarića ne mogu da odgovaram, nego isključivo za svoje postupke i dela, što bi sud trebalo da zna.

U prekršajnom nalogu se navode događaji od dana 03.07.2016. godine oko 00:25 u Rijeci, Titov trg bb. Ono što je istina u prekršajnom nalogu jeste da sam protivpravno i protivustavno lišen slobode iz meni nepoznatih razloga.

No, krenimo redom, budući da ne želim da odgovaram na navode policijskih službenika koji prikrivaju svoje stvarno postupanje u navedenom prekršajnom nalogu. Naime, dana 03.07.2016. oko 17:00 bio sam na ručku kod mame, te sam ulovio ovu fotku sa lepezom:

Foto: Printscreen Facebook
Foto: Printscreen Facebook

Kao što vidite, dobro se zabavljam. Uz ručak sam popio jedno pivo. Zatim odlazim na zadnju plažu na pećine bb i u beach baru "Pajol" konzumiram još jedno pivo (ili možda dva, ali nije ni bitno).

'Usput sam fotkao nekog mačora'Usput sam fotkao nekog mačora sa velikim jajima (testisima, dolazi od latinskog testis što znači svedok). Screenshot dole, a direktni URL na moj Instagram ovde: https://vvv.instagram.com/p/BHKSkJRkj_i_/?taken-bi=gorancandrlic

Foto: Printscreen Instagram
Foto: Printscreen Instagram

Kao što vidite, i dalje se dobro zabavljam.

Nakon toga, oko 23:30 odlazim sa društvom u grad, gde se nalazimo na "Kontu" te se dogovaramo gde dalje.

Sa prijateljem Bojanom Majnarićem kupujem sledeće pivo u dućanu Smiljana (izuzetno bitno za nastavak priče). Dolazim nazad na "Kont", te se dogovaramo gde ćemo dalje. Predmetno pivo nisam otvorio, što znači da je navod o mom konzumiranju alkohola na javnom mestu iz prekršajnog naloga lažan.

U tom trenutku dolazi osoba obučena u policijsku uniformu (zvaćemo ga Policajac # 1), koji izgovara "mičite se odavde". Moj prijatelj Bojan Majnarić ulazi u raspravu sa policajcem # 1 oko toga da treba da se predstavi ko je i šta je. Policajac nakon izgovorenih par rečenica, koje nisam pratio ali za koje sam shvatio da su izuzetno agresivne s njegove strane, poziva pojačanje.

U tom trenutku molim jednog od prijatelja da smartfonom snima ceo slučaj (snimak je u mom posedu).

Policajac # 1 na to se kreće prema meni i zahteva da ugasim mobilni uz povike "prestani da snimaš".

Na to mu odgovaram da sam građanin RH i da imam sva prava na neometano kretanje i snimanje čega god želim u javnom prostoru.

Policajac # 1 kreće prema meni, na šta prosljeđujem mobilni prijateljima, a on me pita za identifikaciju. Na to odgovaram da sam građanin RH sa pravom na slobodu (članak 22 Ustava RH) te da je prilikom policijskog postupka službena osoba dužna da se predstavi svojim imenom, prezimenom i brojem značke. Policajac # 1 razmenjuje sa mnom nekoliko rečenica, pri čemu na 5 ili 6 direktnih pitanja da se identifikuje ne odgovara. Govorim policajcu # 1 da nemam nameru da pravim probleme, ali da želim da znam s kim razgovaram, te da ću mu pokazati svoje identifikacione isprave pošto mi se predstavi.

Policajac brzinski pokazuje legitimaciju ispred mene zabljesnuvši informacije baterijskom lampom, a odmah zatim on i policajac # 2 koji se pojavio u međuvremenu upotrebljavaju sredstva prinude (lome mi ruke iza leđa i stavljaju lisice) i odvode prema policijskom autu, čineči tako prekršaj Ustava RH članak 24:

Niko ne može da se uhapsi ili pritvori bez pisanog, sudskog i na zakonu zasnovanog naloga. Takav nalog uhapšenom mora da bude pročitan i uručen prilikom oduzimanja slobode.

Zatim provodim vreme u zatvoru (otprilike 10 sati) uz maltretiranje policijskih službenika u prostorijama PP III. Za vašu informaciju, strpan sam u ćeliju u kojoj su govna na podu, čime je povređen član 25. Ustava RH koji kaže:

Sa svakim uhapšenikom i osuđenikom mora da se postupa čovečno i da se poštuje njegovo dostojanstvo.

Samim tim, Republika Hrvatska je, preko Ministarstva unutrašnjih poslova, kriva za povrede Ustava, tj. za neobezbeđivanje Ustavom zagarantovanih prava.

Ujedno, Republika Hrvatska je dužna za otuđenje/gubitak imovine (1 neotvorenog piva) u vrednosti od 15,00 kn.

Na osnovu člana 25 Ustava RH, u kem je navedeno:

Svako ko je bio nezakonito lišen slobode ili osuđen ima, u skladu sa zakonom, pravo na odštetu i javno izvinjenje,

izričem zahtev za odštetom u visini od 25.000.015,00 kn (slovima dvadeset pet miliona i 15 kuna). Rok za plaćanje odštete je 7 (slovima: sedam) dana. Posle toga zaračunavaju se zakonske zatezne kamate. Prigovor ne odlaže izvršenje naplate.

Ukoliko se uplati ⅔ odštete, ista će se smatrati u potpunosti plaćenom.

Uplata se može izvršiti na moj žiro račun pri Erste Banci d.d. čiji IBAN glasi: HR3824020063101022608

Obrazloženje

Budući da je moja sloboda meni nešto najvažnije na svetu (imamo samo "sada", čak i gledajući kvantne termine, predlažem da pogledate kako se stvara svest putem razlamanja kvantne funkcije talasa (https://en.wikipedia.org/wiki/Wave_function_collapse) i ovaj predivan video:

, smatram da je moje vreme na ovom planu prostora/vremena neprocenjivo, pa ipak moram da stavim cenu na svoju satnicu, koja iznosi 2.500.000,00 kn (slovima : dva miliona i pet stotina hiljada kuna).

U Rijeci, 06.09.2016.

Goran Čandrlić

UPUTSTVO O PRAVNOM LEKU

Protiv ovog prigovora i zahteva za odštetom RH ima pravo da podnese prigovor u prekluzivnom roku od 8 (slovima: 8) dana od dana prijema.

Dostaviti:

1. Sudija Diana Frajman v.r.

2. Arhiva

(Rijeka danas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track