U SUSRET IZBORIMA U HRVATSKOJ: Grabar Kitarović odluku o datumu glasanja donosi u ponedeljak
Foto: AP Photo

Nakon konsultacija

U SUSRET IZBORIMA U HRVATSKOJ: Grabar Kitarović odluku o datumu glasanja donosi u ponedeljak

Hrvatska -
Hrvatska predsednica, koja trenutno boravi u SAD-u, u Hrvatsku se vraća u petak, 2. oktobra, a nakon toga će, vezano uz datum izbora, održati konsultacije sa čelnicima parlamentarnih stranaka

ZAGREB - Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović odluku o raspisivanju izbora doneće u ponedjeljak, 5. oktobra.

Grabar Kitarović, koja trenutno boravi u SAD-u, u Hrvatsku se vraća u petak, 2. oktobra, a nakon toga će, vezano uz datum izbora, održati konsultacije sa čelnicima parlamentarnih stranaka. Naravno, sa onima koji se odazovu njenom pozivu, s obzirom na to da su SDP i HNS odbili doći na konzultacije.

Za sada nije poznato hoće li razgovori s čelnicima stranaka biti obavljeni tokom vikenda ili čak u ponedeljak pre objave konačnog datuma.

Parlamentrani izbori, kako sada stvari stoje, mogli bi se održati 8. ili 15. novembra. Naime, iako je u igri i treći datum - 22. novembar, čini se da je predsednica Kolinda Grabar Kitarović ipak odlučila da ga zaobiđe.Razlog tome je, kako se priča u kuloarima, što predsednica želi da izbegne bilo kakve primedbe i prigovore vezane uz taj datum, s obzirom na to da je reč o nedelji koja sledi tri dana nakon godišnjice pada Vukovara, koja je 18. novembra.

Odluka o raspuštanju Sabora, podsetimo, stupila je na snagu u ponedeljak, a izbori se moraju održati najkasnije šezdeset dana od raspuštanja Sabora.

(Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track