ZEMLJA GORI KOLINDA SE VESELI: Kitarović u radio-emisiji igrala i pevala uz ustaške pesme!
Foto: Profimedia

Tompsonov obožavalac

ZEMLJA GORI KOLINDA SE VESELI: Kitarović u radio-emisiji igrala i pevala uz ustaške pesme!

Hrvatska -

U jeku političke krize, najveće u istoriji Hrvatske, predsednica Kolinda Grabar Kitarović posetila je jutros Narodni radio i saopštila da su ona i njena deca obožoavaoci muzike Marka Perkovića Tompsona, hrvatskog muzičara koji veliča i slavi ustaštvo, a ogorčeno je protiv Srba i svega srpskog.

Grabar Kitarović je rekla da je Tompsona slušala najčešće u automobilu dok su joj deca bila mala i dodala da ju je, dok je bila van Hrvatske, pesma "Lijepa li si" uvek podsećala na domovinu.

Inače, Tompson je jedan od najžešćih zagovornika ustaštva, dokazani mrzitelj Srbije i Srba, kec je iz rukava vladajućih garnitura u Hrvatskoj poslednjih 20 godina.

Marko Petrović- Tompson, Foto: Printscren YT
Marko Petrović- Tompson, Foto: Printscren YT

Tompson na svim državnim proslavama glavna je zvezda i oružje vlasti kojim se udara na najniže emocije hrvatskih nacionalista kod kojih i danas proključa krv na pomen svega srpskog. Publiku na svojim koncertima pozdravlja ustaškim usklikom "Za dom spremni".

Potom je predsednica Grabar Kitarović na pesmu "Srce vatreno" zapevala i zaplesala, objavio je t-portal i dodao da je usput prokomentarisala i aktuelnu političku krizu uveravajući da će sve biti u redu.

"Prvi put da se Hrvatska nalazi u ovoj situaciji kada postoji ovakva nestabilnost u vladi. Još nismo imali takvo stanje u vreme svoje mlade demokratije, dakle ponovnog uspostavljanja nezavisnosti Republike Hrvatske", rekla je i istakla da je u drugim državama to normalno.

Kolinda Grabar- Kitarović, Foto: Profimedia
Kolinda Grabar- Kitarović, Foto: Profimedia

Istovremeno je, navodi se, apelovala na političare da ovo stanje završe što je pre moguće zato što su ljudi nestrpljivi i treba im pokazati odgovornost, odlučnost da je država na prvom mestu, a tek onda stranka ili drugi partikularni interesi.

"I ja zaista verujem da će Hrvatska iz ovoga izaći jača, za jedno iskustvo bogatija. Molim da vodimo računa o tome da dolazi i turistička sezona i procena kreditnog rejtinga. Stvari su krenule dobro, imamo ekonomski rast, raste izvoz, proizvodnja, trendovi su dobri, svi zajedno moramo da uložimo malo više napora da ova turistička sezona bude najbolja i da taj ekonomski rast krene i iznad tri posto", zaključila je hrvatska predsednica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja