OPAKI PLAN UEFA: Tortura nad Zvezdom!
Foto: Saša Pavlić

Rešila da dodatno uruši klub s Marakane

OPAKI PLAN UEFA: Tortura nad Zvezdom!

Fudbal -
Evropska „kuća fudbala“ namerno nije dozvolila crveno-belima nastup u Evropi kako bi se što kasnije izvukli iz teške krize

Odluka UEFA da na godinu dana izbaci Crvenu zvezdu iz Evrope doneta je tendenciozno, kako srpski šampion ne bi uspeo da se izvuče iz finansijske krize.Evropska „kuća fudbala“ svoje iživljavanje nad siromašnim klubovima iz zemalja koje nisu članice Evropske unije pravda tobože željom da se pomogne, a zapravo je efekat potpuno drugačiji. Zvezda je imala spreman novac na računu da isplati dugove zbog kojih joj je izrečena kazna, ali je čelnicima najvećeg srpskog kluba bilo potrebno još samo 48 sati da obave taj posao, a UEFA nije želela da im izađe u susret iz samo njima znanog razloga.Samim tim činom navodni borci za evropski fudbal samo su otežali put nekadašnjem evropskom šampionu u borbi za finansijsku rehabilitaciju i konsolidaciju. Igrači sada napuštaju Marakanu bez obeštećenja, a da je crveno-belima dozvoljeno da igraju u Evropi, situacija bi bila daleko lakša, pa čak i kad bi prvotimci napustili Beograd, klub bi dobio novac koji mu je neophodan za saniranje deficita.Ovako, Zvezda je izbačena iz evrotakmičenja, a možda će biti izbačena i iz Superlige. Poverioci na taj način neće dobiti novac, ali čelnike UEFA to ne zanima jer su oni svoj posao uradili.

Imaju od koga da učeNEK SE UGLEDAJU NA FSSDisciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, kojom je predsedavao Slobodan Pajović, odlučila je da zabrani registrovanje novih igrača polovini klubova JSL, budući da svi imaju finansijske probleme, a među njima je i Crvena zvezda. Međutim, ovo telo je logičnim razmišljanjem došlo do zaključka da nema smisla zabranjivati i prodaju fudbalera tim klubovima, jer je to jedini način da se dođe do novca. Nažalost, u UEFA nisu imali nikoga pametnog da shvati da je igranje u Evropi jedini način da se klub izvuče iz krize.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track