SAVIN PARTIZAN IZGLEDA EVROPSKI: Crno-beli pogocima Sadika RAZBILI Astanu, pa primili gol i strepeli, ali ipak pobedili! (KURIR TV)
Foto: Starsport©

NIGERIJAC 4 PUTA TRESAO MREŽU, 2 GOLA MU PONIŠTENA

SAVIN PARTIZAN IZGLEDA EVROPSKI: Crno-beli pogocima Sadika RAZBILI Astanu, pa primili gol i strepeli, ali ipak pobedili! (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbaleri Partizana kao gosti su pobedili Astanu 2:1 u utakmici drugog kola Grupe L Lige Evrope.

Od specijalnog izveštača Kurira iz Kazahstana - Nemanje Ilića

Crno-beli su odigrali odlično u Nur-Sultanu, ali su se ispromašivali, pa primili gol u finišu, zbog čega su strepeli, ali na kraju zasluženo pobedili.

Tim Save Miloševića ima četiri boda i prvi je na tabeli, ali sa mečom više, jer AZ Alkmari i Mančester junajted igraju kasnije danas (18.55). "Crveni đavoli" imaju tri boda, Holanđani jedan, dok je šampion Kazahstana bez bodova.

Dosta bolje i konkretnije u meč su ušli domaći fudbaleri koji su na krilima ostrašćenih navijača već u 5. minutu imali priliku posle kornera, ali je lopta prošla par centimetara od leve stative gola Stojkovića.

Kako je vreme odmicalo, stvari su polako dolazile na svoje mesto. Partizan je preuzeo inicijativu i pre svega šutevima iz daljine pokušao da zapreti Eriću.

Prvu pravu šansu crno-beli imali su preko Uroševića u 22. minutu. Levi bek crno-belih je probio po svojoj strani i opalio odmah po ulasku u šesnaesterac domaćina u bliži ugao, ali je Erić bio na visini zadatka i sjajnom odrbanom loptu poslao u korner.

Ipak, u 29. minutu za Erića nije bilo spasa. Posle kornera, lopta se odbila do ivice šesnaesterca gde se našao Pavlović koji je šutnuo iz prve. Lopta je najpre pogodila jednog igrača Astane, pa Pavlovića i odbila se pravo do Sadika koji je ostao sam u petercu i nije mu bilo teško da savlada Nenada Erića na golu domaćina za vođstvo crno-belih usred Nur-Sultana.

Novu priliku za gol crno-beli imali su samo desetak minuta ranije. Posle kontranapada loptu je u srcu šesnaesterca domaćina dobio Sadik, koji je vratio odmah do Asana, Japanac je probao iz prve levom nogom, ali lopta je prešla malo preko prečke gola Astane.

Već na otvaranju drugog dela igre Suma je propustio odličnu šansu. Povukao je Tošić kontru 3 na 2, dodao do Sume koji je ostao sam i oprobao šut sa leve strane, ali lopta je pogodila samo spoljni deo mreže.

Domaći su u nastavku krenuli dosta otvorenije što je za posledicu imalo veliki broj šansi na obe strane. Već u 55. minutu Bejsebekov je imao odličnu priliku, dok je na sličan način samo par minuta kasnije probao i Tošić, ali u oba slučaja mreže su ostale netaknute.

Zato se u 61. minutu zatresla mreža Erića, ali je Sadiku prvi put poništen gol zbog ofsajda. Međutim, 12 minuta kasnije Nijerijac je ipak upisao drugi pogodak, na asistenciju Natha posle polukontre. Umar se odlično snašao u finišu napada i u stilu najboljih golgetera pogodio pod samu prečku i tako duplirao orednost crno-belih.

Samo tri minuta kasnije Sadik je ponovo pogodio posle kornera, ali mu je gol ponovo poništen zbog ofsajd pozicije posle konsultacije arbitara.

U 80. minutu meča Sadik je imao najbolju priliku za het-trik. Istrčao je kontru sveži Lazar Marković, koji je ušao u igru samo par minuta ranije, sjajnim pasom izbacio Umara samog ispred Erića, ali ovog puta srpski golman na golu kazahstanskog kluba izašao je kao pobednik.

Kazna za sve promašaje crno-belih stigla je u 85. minutu meča kada je Runar Sigurjonson "bombom" sa nekih 20 metara "probušio" mrežu Partizana i pravo niotkuda vratio neizvesnost u meč.

Imao je Marković odličnu priliku da u 89. minutu reši svaku dilemu vezanu za pobednika ovog meča, ali kao i u većini prethodnih šansi na ovom duelu, nije bio skoncentrisan kada je to bilo najpotrebnije.

Do kraja su domaći svim silama pokušavali da "izvuku" makar bod, ali odbrana Partizana je funkcionisala odlično i meč sigurno i lako privela kraju.

Crno-bele sada od obaveza u Ligi Evrope očekuje dvomeč sa velikanom engleskog fudbala Mančester junajtedom, a prvi meč igraće se u Beogradu 24. oktobra na stadionu Partizana.

TOK MEČA:

KRAJ - 1:2!

89. minut - Ponovo prilika za Partizan, Marković je tukao pored gola.

85. minut - 1:2 - SIGURJONSON! Islanđanin je šutirao snažno i precizno sa više od 20 metara, savladao Stojkovića i završnicu utakmice učinio neizvesnom.

83. minut - Ko zna koja po redu šansa za Partizan! Marković je sada namestio zicer Nathu, ali je golman Erić ponovo fantastično reagovao.

82. minut - Najveća pretnja za Stojkovića do sada! Šomko je centrirao, loptu niko nije zakačio, ona je išla ka golu, ali je golman Partizana bio na oprezu.

81. minut - Šansa za Partizan! Sada je Marković namestio šansu Sadiku, koji je pogodio Erića u grudi.

79. minut - Izmene na obe strane - Janga je zamenio Bejsebekova, dok je Brežančić ušao umesto Asana. Oba trenera su izvršila sve tri izmene.

77. minut - Marković zamenio Tošića.

76. minut - PONIŠTEN JOŠ JEDAN GOL PARTIZANA! Sadik je četvrti put zatresao mrežu Astane, ali mu je već drugi gol poništen. Istina, oba puta opravdano, zbog ofsajda. Sada je posle kornera Ostojić glavom poslao loptu pred prazan gol, gde se Sadik našao u ofsajdu. Nigerijac je dao gol i proslavio ga, a onda je poništen.

73. minut - GOOOLLL - 0:2 - SADIK! Drugi gol Nigerijca! Natho ga je uposlio, Sadik se na ivici kaznenog prostora u prijemu oslobodio čuvara, izborio se za otvoren šut i onda tukao snažno i precizno!

71. minut - Nekoliko minuta traje pritisak Astane, što je prvi put na ovom meču.

66. minut - Šćekić umesto Sume - prva izmena kod Partizana.

65. minut - Fudbaleri Astane pokušavaju da ugroze gol Partizana samo udarcima iz daljine. Sada je šut oprobao Rotariju, a Stojković izboksovao loptu.

Za koga li ona navija?!

foto: Kurir sport/Nemanja Ilić

64. minut - Crno-beli prave velike probleme odbrani Astane. Gotovo svaki napad Partizana je potencijalno velika opasnost po gol Erića.

61. minut - PONIŠTEN GOL PARTIZANA! Tošić je ostavio Sadika pred praznim golom, Nigerijac je zatresao mrežu, ali je gol poništen zbog ofsajda.

58. minut - U šutevima na gol 4:1 u korist Partizana.

57. minut - JOŠ JEDNA VELIKA ŠANSA ZA PARTIZAN! Sadik je izbacio Tošića samog pred Erića, ali je golman Astane odbranio Bambijev udarac kada su se našli jedan na jedan.

56. minut - Strašan šut Bejsebekova! Tukao je sa više od 20 metara, lopta je fijuknula pored gola.

48. minut - VELIKA ŠANSA ZA PARTIZAN! Posle greške domaćih igrača na sredini terena sevnula je kontra gostiju, Tošić je birao da li će da proigra Sadika ili Sumu, odlučio se za ovog drugog, a crno-bela "desetka" je u situaciji "oči u oči" sa golmanom Erićem šutirala pored gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Druga izmena kod Astane, Kizničenka je zamenio Murtazajev.

1 / 13 Foto: Starsport©

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 0:1

44. minut - Korner za crno-bele, ali ostali su samo uzdasi navijača... Lopta je preletela sve u kaznenom prostoru.

40. minut - Sadik je išao "jedan na jedan" sa igračem Astane i, umesto da proigra usamljenog Tošića, krenuo je u dribling, što je bila loša odluka.

38. minut - Odlična akcija crno-belih završena je pokušajem Asana, koji je šutirao preko gola.

37. minut - Šomko tuče iz daljine - pored gola.

foto: Starsport©
foto: Starsport©
foto: Starsport©

28. minut - GOOOLLL - 0:1 - SADIK! Posle kornera u gužvi u kaznenom prostoru Astane lopta se odbijala i na kraju pala između Sadika i golmana Erića, napadač Partizana je bio brži i poslao je u mrežu.

27. minut - Bejsebekov je ostao usamljen na 20-ak metara i šutirao pruživši priliku Stojkoviću da prvi put interveniše.

26. minut - Domaći fudbaleri mahom pokušavaju da dugim loptama pronađu najisturenije Kizničenka i Rotarijua. Crno-beli za sada nemaju problema da neutrališu takve napade.

21. minut - Sjajan prodor Uroševića i strašan šut, ali je golman Erić uspeo da odbrani.

17. minut - Dupli pas Sadika i Tošića, moglo je da bude opasno po Astanu, ali je njegova odbrana zaustavila Bambija.

foto: Kurir sport/Nemanja Ilić

15. minut - Tomašević ne može da nastavi utakmicu, zamenio ga je Postnjikov.

15. minut - U ovim momentima igra se brzo na obe strane, lopta je čas na jednoj, čas na drugoj polovini terena.

13. minut - Sada je i golman Erić bio na zemlji, žalio se na povredu posle sudara sa Asanom, ali je brzo ustao, pa je meč nastavljen.

foto: Kurir sport/Nemanja Ilić

12. minut - Miletić je centrirao sa desne strane, u kaznenom prostoru domaćina usamljeni Sadik je reagovao glavom, a Šimunović bez problema otklonio opasnost.

11. minut - Crnogorac Tomašević se povredio u duelu sa Sadikom, pa mu se ukazuje pomoć.

5. minut - Prvi opasan napad Astane, ali je intervenisao Ostojić, pa je domaćin dobio prvi korner.

1. minut - Utakmica je počela.

Koreografija domaćih navijača

foto: Kurir sport/Nemanja Ilić

Krov je navučen! Igra se u dvoranskim uslovima!

Navijači Astane podbacili! Stadion je poluprazan

Prema informacijama "lokalaca", navijači Astane su na hokejaškoj utakmici u obližnjoj hali, pa će se po njenom završetku "preseliti" na stadion.

Temperatura u Nur-Sultanu je tek nekoliko stepeni iznad nule!

Tu su i navijači CSKA, koji se zahvaljuju bivšim igračima tog kluba, Tošiću i Nathu!

foto: Kurir sport/Nemanja Ilić

SASTAVI:

Astana: Erić - Rukavina, Šimunovič, Tomašević, Šomko - Bejsebekov, Majevski, Sigurjenson, Petrsuk - Hižničenko, Rotariu.

Partizan: Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Natho - Tošić, Suma, Asano - Sadik.

Partizan je u prvom kolu osvojio jedan bod, remijem sa AZ Alkmarom u Beogradu, dok je Astana poražena u Mančesteru od Junajteda 0:1.

U drugom meču Grupe L kasnije danas (18.55) sastaju se AZ i Junajted.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track