PUKLA ZVEZDINA PETARDA: Šou u Inđiji! 6 golova, 2 penala, blickrig Pavkova VIDEO
Foto: Starsport©

Superliga Srbije

PUKLA ZVEZDINA PETARDA: Šou u Inđiji! 6 golova, 2 penala, blickrig Pavkova VIDEO

Fudbal -

Lider šampionata, ekipa Crvene zvezde, u okviru 33. kola fudbalske Superlige Srbije u Inđiji savladala istoimeni tim 5:1 (4:0).

Ovo je Zvezdina 31. pobeda u 33 odigrana meča, sada ima 95 bodova i ako u četvrtak savlada Vojvodinu, i teoretski će osigurati četvrtu titulu u nizu.

Već u petom minutu zvezda je povela lepim golom Veljka Nikolića koji je sa dvadesetak metara savladao golmana Marka Jovičića.

Petnaest minuta kasnije gosti su iznudili penal tako što je jakšić igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a siguran sa bele tačke bio je Milan Pavkov. Tek što su domaći krenuli sa centra, Pavkov je još jednom zatresao mrežu, ovoga puta posle centaršuta Rodića sa leve strane.

Do kraja poluvremena, u strelce se upisao i Filipo Falko, posle asistencije Gajića sa desne strane - 4:0.

Za ''petardu'' se u 60. minutu pobrinuo Dijego Falćineli, a četiri minuta kasnije Inđija je stigla do počasnog gola.

Nešković je probio po levoj strani, a na ulasku u kazneni prostor Kanga ga je zakačio, pa sudija jovanović nije imao dilemu - penal za Inđiju. Bastajić je izveo jedanaesterac, precizno je šutirao, golman Popović je bio nemoćan - 5:1, što je bio konačan rezultat.

Drugo poluvreme

90+2. minut - - Kraj utakmice

86. minut - Svi čekaju da se utakmica završi

74. minut - Gavrić je posle dobre akcije poogodio prečku

64. minut - GOOOOOOOOOOOOL 1:5, Bastajić!

63. minut - Penal za Inđiju! Kanga je u kaznenom prostoru oborio Neškovića

60. minut - GOOOOOOOOL 0:5, Falćineli

46. minut - Utakmica je nastavljena

Drugo poluvreme

45+1. minut - Kraj prvog poluvremena

45. minut - GOOOOOOOOL 0:4, Falko!

41. minut - Bastajić je pokušao, ali je Popović još jednom bio na mestu

36. minut - Udarac Neškovića i prva odbrana Popovića

35. minut - Crvena zvezda ima veliku prednost ali i dalje napada

23. minut - GOOOOOOOOOOOL 0:3, Pavkov! Falko je oduzeo loptu proigrao Rodića, a ovaj odlično pronašao Pavkova

21. minut - GOOOOOOOOOOOL 0:2, Pavkov!

20. minut - Penal za Crvenu zvezdu, pošto je u kaznenom prostoru domaćih Škorić igrao rukom

17. minut - Dobra kontra Inđije, ali pas Bastajića u kaznenom prostoru Crvene zvezde Nastić nije uspeo da stigne

5. minut - GOOOOOOOOOOL 0:1, Nikolić! Lopta je išla po sredini gola, ali čuvar mreže Inđije nije uspeo da je zaustavi

4. minut - Faklo je probao, lopta je otišla preko gola

1. minut - Utakmica je počela

Prvo poluvreme

INĐIJA: Jovičić - Cucin, Đurić, Škorić, Bastajić, Jovanović, Aleksić, Protić, Bakić, Nešković, Dimitrov.

C. ZVEZDA: Popović - Gajić, Pankov, Milunović, Rodić - Srnić, Petrović, Nikolić, Falko - Falčineli, Pavkov

Sastavi

Šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković ističe da mu u centru pažnje nije pozicija Inđije na tebeli i da li se bore za opstanak, već igra njegovog tima i ostvarenje zacrtanih ciljeva:

’’Prethodni put kada smo igrali protiv Inđije na njihovom terenu bilo je 1:1, a u Kupu Srbije bilo je 2:1. Jednostavno, nekada se dešava da ti protivnik malo više ne leži i imaš više problema. Još uvek matematički nismo obezbedili titulu, tako da naš cilj ostaje isti. Volim kada imamo teške situacije, teške utakmice i protivnike, jer u takvim mečevima samo možemo da porastemo kao ekipa i ništa drugo. Skoro svi igrači su na raspolaganju, Sanogo će zbog kartona morati da preskoči ovaj meč. Videćemo još, ima dosta igrača koji su igrali mnogo utakmica. Imamo još današnji trening i onda ćemo odlučiti ko će početi utakmicu. Ne znam koliko su oni rasterećeni. Mislim da se oni bore za opstanak ako ne grešim, njihova pozicija na tabeli govori da imaju čemu da se nadaju, iz tog razloga ne znam da li će biti opušteni. Međutim, to ne menja ništa kod nas, mi analiziramo protivnika, a ne njihovu situaciju na tabeli i da li će biti opušteni. Poštujemo svakog protivnika i idemo na pobedu. Bili bismo zadovoljni sa 1:0 i tri boda. Mnogo puta sam rekao da ne može svaka utakmica da se dobije sa tri, četiri ili pet golova razlike, to nije realno. Nekad je dovoljna jedna korektna, dobra, takmičarska utakmica sa 1:0 i tri boda, jer mi težimo ka cilju, a to je titula. Način na koji ćemo stići do cilja mi nije toliko bitan. Kao što sam često govorio, ako moram da biram između prelepe igre u utakmici koju ćemo da izgubimo ili jedne korektne, dobre, teška utakmicu iz koje ćemo izaći kao pobednici, uvek ću odabrati ovo drugo.’’

Šef stručnog štaba domaćeg tima Goran Milojević ističe da su crveno-beli daleko kvalitetniji tim, ali da će pokušati da naprave iznenađenje i eventualno iskoriste njihov slab dan:

’’Mi treniramo za svakog rivala, ali dolazi nam aktuelni šampion i to je samo po sebi veliki motiv našim igračima. Naš je plan da ovu utakmicu odigramo u ritmu u kojem smo odigrali i ovih četiri od kada sam ja došao u klub, da pružimo naš maksimum u datom trenutku. U prethodnim utakmicama sa nama su teško izlazili na kraj, ali Crvena zvezda je veoma kvalitetna ekipa, pojedinačno i kolektivno. Sami vidite, jedan igrač Crvene zvezde ima primanja kao ceo budžet Inđije. Ali opet, fudbal je fudbal i zato je interesantan, to je draž fudbala. Možda Crvene zvezda ne bude imala svoj dan. Naša ideja je da uđemo u utakmicu kvalitetno, da momci izađu i da odigraju u našem ritmu, koliko nam protivnik dozvoli.’’ Meč 33. kola Superlige Srbije između Inđije i Crvene zvezde igra se , sa početkom u 17 časova. Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track