Najnovije vesti

ČUDO U SRPSKOM FUDBALU SE DOGODILO! SASTALE SE UPRAVE ZVEZDE I PARTIZANA: Večiti se dogovorili oko OVOGA, zajedno kreću u akciju
Foto: Starsport

I TO JE MOGUĆE

ČUDO U SRPSKOM FUDBALU SE DOGODILO! SASTALE SE UPRAVE ZVEZDE I PARTIZANA: Večiti se dogovorili oko OVOGA, zajedno kreću u akciju

Fudbal
21:49h

Rukovodstva Crvene zvezde i Partizana održala su sastanak sa ciljem usaglašavanja stavova oko veoma bitnih tema za razvoj fudbala u Srbiji kao i za dva kluba.

Sastanak je održan u duhu dobrih odnosa koje najveći klubovi naše zemlje treba medjusobno da neguju.

"Brzo i lako smo usaglasili stavove i shodno tome zajedničke predloge pre održavanja skupštine Zajednice Superlige o kojima obaveštavamo javnost i sa kojima ćemo izaći zajednički na sednicu Skupštine:

1. Zahtevamo aktivnu komunikaciju FSS sa svim klubovima Superlige Srbije, a posebno sa naša dva kluba koji su nosilac i motor razvoja klupskog, a samim tim i reprezentativnog fudbala kako bi izbegli da se ponovi prošlonedeljni slučaj donošenja bitnih odluka u vezi nacionalne lige bez ikakve prethodne komunikacije sa klubovima. Takodje neophodno je da se razdvoje Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije, kao i da se sastanci Superlige održavaju najmanje jednom mesečno kako bi svi klubovi imali priliku da učestvuju u procesu odlučivanja i rade u najboljem interesu elitnog takmičenja srpskog fudbala. Svi predstavnici klubova treba da budu u Izvršnom odboru obe zajednice. Takodje predsednici naša dva najveća kluba moraju imati mesto u svim najvišim organima FSS.

2. Podržavamo izbore na svim nivoima u okviru Fudbalskog saveza Srbije.

3. Cenimo i pohvaljujemo poboljšanje ugovora za TV prava na €24 miliona za period od tri godine. Neophodno je definisati kriterijum za raspored TV prava po uzoru na najbolju evropsku praksu.

4. Smatramo da je neophodna Izmena aktuelnog statuta FSS, odnosno ponovno usvajanje statuta koji je bio na vaznosti do 2016. godine, a koji je uskladjen sa važećim preporukama i stavovima UEFA.

5.Ukinuti namet na prihod klubova od transfera taksom od 3% kojom se izmedju ostalog krši pravilo o zabrani učešća treće strane prilikom transfera.

6. FSS treba da konsultuje naša dva najveća kluba oko svih bitnih strateških pitanja.

7. Pravilo o četiri stranca ne treba ograničavati brojem stranih igrača u protokolu već isključivo na terenu.

8. Finalni meč Kupa Srbije usled značaja takmičenja igrati uvek u Beogradu kao glavnom gradu prema uobičajenoj evropskoj praksi.

9. Predlazemo da od sezone 2022/23 Supeliga broji 12 klubova. Liga bi posle odigrana 22 kola imala plej-of i plej-aut sa dodatnih 10 kola. Duboko verujemo da su nasi zahtevi u interesu srpskog fudbala te očekujemo hitnu realizaciju istih od strane FSS i Zajednice Superlige", stoji u saopštenju koje su potpisali Fudbalski klubovi Partizan i Crvena zvezda.

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja