SPREMALI SU MI SAOBRAĆAJKU, TEK POSLE TOGA SAM REŠIO DA ODEM! Milorad Kosanović ŽESTOKO odgovorio Dejanu Savićeviću!
Foto: @starsport, Starsport/Peđa Milosavljević

leti perje

SPREMALI SU MI SAOBRAĆAJKU, TEK POSLE TOGA SAM REŠIO DA ODEM! Milorad Kosanović ŽESTOKO odgovorio Dejanu Savićeviću!

Fudbal -

Milorad Kosanović kaže da ga Dejan Savićević ne interesuje u životu, ali da ga i danas pogađa smena sa mesta selektora mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore kojoj je kumovao upravo popularni Dejo.

Milorad Kosanović
foto: Starsport©

Dejan Savićević nedavno je gostovao na TV Prva u Crnoj Gori i prisetio se kako dešavanja iz jeseni 2004. godine, kada je posle meča Belgija - SCG (4:0) odlučio da smeni Milorada Kosanovića, jer je na spisku od 18 fudbalera imao samo jednog iz Crne Gore i to Mirka Vučinića.

Dejan Savićević izneo je svoju stranu priče, a red nalaže da isto kaže i Milorad Kosanović.

- Ne interesuje me šta Dejan misli. Nikada bilo kome nisam dozvolio da mi se meša u posao i sastav tima, pa tako i njemu. Imao sam na desnom beku Baneta Ivanovića i nekog momka iz Crne Gore. Da li sam pogrešio? Ne verujem, svi znamo kakvu je karijeru napravio Bane. Inače, istina je to što on priča, da je sve uradio da me smeni - rekao je za Kurir Milorad Kosanović i nastavio:

- Meni je pomoćnik tada bio Dragan Vujović, koji je izgleda sada oponent Dejanu Savićeviću u borbi za FS Crne Gore. Uvek se konsultujem sa svojim pomoćnicima, pa je tako bilo i sa Draganom. Kada sam ga pitao da li grešim, kod izbora igrača, rekao mi je da ne grešim! Inače, Dragan je jedan dobar i korektan čovek.

Dragan Stojković Piksi, Dejan Savićević
foto: @starsport

Pominjao je Dejan Savićević da je tada imao razgovor sa Draganom Stojkovićem Piksijem, koji je u to vreme bio predsednik Saveza i ustvrdio da "ovaj još noćas mora da ide, ili sve puca" misleći na Kosanovića.

- Imao sam razgovor sa Piksijem. I on je bio svestan da imamo odličnu reprezentaciju, ali mi je rekao da je Savićević nezadovoljan kako vodim tim. Tražio sam od Piksija da mi on da otkaz, na šta mi je on rekao - "Mišo, ja to ne mogu." Onda sam čuo da mi neko sprema saobraćajku... Video sam gde to ide, pa sam odlučio da sam odem! I otišao sam.

Milorad Kosanović navodi jedan bitan detalj.

- Mene su uvek interesovali ljudi, a ne to kako se izjašnjavaju, ili odakle dolaze. Kao i uvek, a i tada 2004. nisam gledao ko je Crnogorac, Šumadinac, ili Vojvođanin... Mene interesuju ljudi i fudbal, a ne da li je neko iz Srbije, ili Crne Gore. Birao sam igrače po kvalitetu i ta reprezentacija je bila moćna. Možda je Savićević trebalo da se zapita zašto nema igrača iz Crne Gore i kako je organizovao rad sa decom. Da budemo iskreni do kraja, ja sam Mirka Vučinića prvi pozvao u mladu reprezentaciju. Dotad nije bio u selekciji.

Milorad Kosanović
foto: Starsport

Pomenuo je Kosanović da nikada nije dozvoljavao da mu se tokom trenerske karijere koja traje više od 30 godina bilo ko meša u posao.

- Nisam dozvoljavao da mi neko suflira i naređuje, a Dejan je direktno hteo da se meša! I ja to nisam dao. Zvao me je tada i jedan menadžer iz Crne Gore. Kaže on meni, ovoga moga više nećeš zvati, kad ne igra. Ja mu kažem da mi je samo olakšao posao. Nikada nisam dao na sebe. Kad sam bio trener Vojvodine i Zvezde nikada mi niko nije pričao ko treba da mi igra. Dragan Džajić i Vladimir Cvetković su mi govorili - "Samo ti Mišo radi svoj posao, kako misliš da treba". Isto je bilo i u kasnije u svim klubovima. Ne mogu ja kao trener da radim po bilo čijem nalogu. Ja imam svoju viziju i tako slažem igru, a ne prema nečijim željama - zaključio je Milorad Kosanović.

Mlada reprezentacija Srbije i Crne Gore te 2004. godine bila je sastavljena od ozbiljnih igrača. Branio je Vladimir Stojković, a igrali Branislav Ivanović, Milan Biševac, Milan Stepanov, Marko Lomić, Dušan Basta, Miloš Krasić, Miloš Ninković, Simon Vukčević, Marko Perović, Danko Lazović, Boško Janković, Mirko Vučinić, Lazar Popović, Goran Lovre, Dejan Milovanović, Nenad Milijaš...

Kurir sport/A. Radonić

00:45

Šta su poručili selektor Dragan Stojković Piksi i kapiten Orlova Dušan Tadić uoči današnje utakmice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track