SAN MI JE DA IGRAM ZA A TIM SRBIJE! OSTVARIĆU GA: Niko ne treba da sumnja u patriotizam mladog štopera Milana!
Foto: FSS

vreme je

SAN MI JE DA IGRAM ZA A TIM SRBIJE! OSTVARIĆU GA: Niko ne treba da sumnja u patriotizam mladog štopera Milana!

Fudbal -

Srbija još nije videla Jana Karla Simića u dresuA reprezentacije. Defanzivac Milana se nada da će uskoro ostvariti dečačku želju.

Jan Karlo Simić
foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Selektor Dragan Stojković Piksi imao je nameru da u martovskim prijateljskim utakmicama protiv Rusije (0:4) i Kipra (1:0) pruži priliku Janu Karlu Simiću da debituje za A tim. Međutim, na molbu selektora omladinske selekcije Radovana Krivokapića, da mu je štoper Milana potreban u kvalifikacijama za EP, Piksi je odlučio da izađe u susret mlađem kolegi. I umesto da igra kao centralni štoper za A tim, mladi Simić bio je zadnji vezni u kadetskoj selekciji?!

Ta informacija izazvala je sumnju kod mnogih navijača reprezentacije Srbije koji su se našli u neverici. Naime, Jan Karlo Simić rođen je u Nemačkoj, u mestu Nirtingen i shodno tome ima priliku da zaigra i za "Pancere". Pojavio se crv sumnje da bi mladog defanzivca Srbiji mogla da preotme Nemačka, kao što je to slučaj sa Aleksandrom Pavlovićem, veznim igračem Bajerna.

Jan Karlo Simić
foto: Spada / LaPresse / Profimedia

Međutim, ako je suditi po onome što je izjavio za klupski kanal "Milan TV", onda ne treba sumnjati u patriotizam Jana Karla Simića.

- Počeo sam da igram za reprezentaciju Srbije do 16 godina. To je bilo moje prvo iskustvo međunarodnog fudbala. Prošle godine smo igrali na Evropskom prvenstvu u Izraelu i osvojili smo treće mesto. San mi je da igram za seniorski tim. To je moj cilj i nadam se da ću ga ostvariti - rekao je Simić.

Mladi srpski fudbaler ima 18 godina i visok je 186 centimetara. Počeo je da igra fudbal u Štutgart Kikersu, a onda je prešao u Štutgart čiju je prošao omladinsku školu. Za Milan je potpisao u avgustu 2022. godine. Ove sezone je debitovao je u Seriji A kod trenera Stefana Pijolija. Ukupno je odigrao šest mečeva za prvi tim "Roso-nera" i postigao gol.

Kurir sport

00:14

Delije i Grobari navijaju zajedno: Kosovo - Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track