(VIDEO) PREDSEDNIK ZVEZDE SVETOZAR MIJAILOVIĆ: UEFA će nas kazniti zbog Delija!
Foto: Saša Pavlić

Crveno-beli na udaru zbog transparenta na severu

(VIDEO) PREDSEDNIK ZVEZDE SVETOZAR MIJAILOVIĆ: UEFA će nas kazniti zbog Delija!

Fudbal -

Propisi i pravila iz Niona su jasni. Svesni smo problema koji je pred nama, poručio predsednik Zvezde Svetozar Mijailović

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su La Valetu rezultatom 2:1, ali je utakmicu obeležio transparent Delija upućen UEFA, zbog kojeg bi klub iz Ljutice Bogdana mogao da ima problema sa evropskom kućom fudbala.Delije nisu štedele UEFA zbog priznanja tzv. države Kosovo i dopuštanja reprezentaciji te srpske pokrajine da igra u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. Čelnici Crvene zvezde svesni su da će ih zbog svega što je prikazano i pevano tokom utakmice s La Valetom stići kazna.

UEFA sve snimila- Propisi i pravila UEFA su jasni u vezi s tim. UEFA ima jasan odnos prema takvim stvarima. To će biti problem za nas i svesni smo toga - rekao je za Kurir predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović.Pred početak utakmice na najvećem srpskom stadionu navijači Crvene zvezde imali su koreografiju kojom su još jednom isprozivali čelnike Evropske fudbalske unije. Koreografija u bojama albanske zastave s natpisom UEFA, gde su na krajevima severne tribine bile srpske trobojke, jasna je aluzija na primanje tzv. republike Kosovo u međunarodne sportske institucije.Nije prvi putNavijači Crvene zvezde teško se mire s planetarnom nepravdom. Tako su u leto 2006. na utakmici s Milanom razvili transparent „UEFA mafiosi“. UEFA tada nije kaznila crveno-bele, ali ih je čekala na prvoj krivini, što bi se narodski reklo. Za svaki incident klub je morao da plati na desetine hiljada evra, a neke utakmice zbog nereda navijača igrane su i bez publike.

Rešena misterijaALBANAC KOJI JE LOMIO KRST NA SRPSKOJ SVETINJI U KOREOGRAFIJE DELIJADelije su juče objasnile svoju koreografiju tokom utakmice između Crvene zvezde i La Valete. Navijači Zvezde su na simboličan način želeli da poruče da UEFA podržava terorizam prikazom scene iz marta 2004, kad su Albanci razarali srpske crkve. Tada su Albanci ubili veliki broj Srba i proterali na desetine hiljada ljudi, a divljački su se ponašali prema pravoslavnim bogomoljama. Upravo je Albanac Alem Kurti, koji je na TV snimku lomio krst na Crkvi Svetog Ilije u Podujevu, prikazan na koreografiji Delija. Taj nesrećnik preminuo je u martu ove godine u teškim mukama, posle borbe s kancerom koji mu je uništio jetru i pluća! Taj događaj postao je svojevrsni simbol svih užasa koje je doneo martovski pogrom nad Srbima u februaru 2004.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track