VELIKI DERBI KRAJ ĐETINJE: Sloboda sa novim pojačanjem dočekuje Metalac iz Valjeva!
Foto: KK Sloboda Užice

kls

VELIKI DERBI KRAJ ĐETINJE: Sloboda sa novim pojačanjem dočekuje Metalac iz Valjeva!

Košarka -

U okviru 15. kola Košarkaške lige Srbije, užička Sloboda dočekuje ekipu Metalca iz Valjeva. Utakmica se igra u subotu, 29. decembra, u hali Veliki park, sa početkom u 19 časova. Iz KK Sloboda poručuju da su spremni za ovaj meč.

Nekoliko igrača koji su bili provređeni u prethodnom periodu, sada su nastavili sa treninzima, a u Slobodu je stiglo i novo pojačanje. Reč je dvadesetčetvorogodišnjem Marku Brankoviću, koji igra na poziciji 3,4.

U Užice u subotu dolazi ekipa Metalca iz Valjeva, koju su Užičani dobili u prvom kolu na gostujućoj utakmici i to sa 20 razlike. Sada, i jedni i drugi, imaju veliku želju za pobedom, jer Sloboda se nalazi na 7. mestu sa 20, a Metalac na 13. sa 18 bodova.

„U subotu će biti jako bitan momenat za nas, jer je reč o veoma teškoj utakmici. Pozivam publiku da dođu u što većem broju, jer nam mnogo znači da tribine budu pune. Pobeda nam je bitna, kako bi dobro završili ovi polusezonu“, naglasio je Nikola Hristov, košarkaš KK Sloboda Užice.

„I dalje smo u dobrom raspoloženju, a treniramo sa tim što imamo. Međutim, sada je kod nas nešto bolja situacija, posle ove pauze od 15 dana. Hristov se vratio posle povrede, Otašević takođe opet trenira, a jedino ko nam nedostaje, i to dosta, to je mladi Sava Trajković, ali on će biti spreman za nove utakmice od 15. januara“, kaže Vladimir Lučić, trener KK Sloboda Užice.

U Slobodu je ovih dana stiglo i novo pojačanje. Reč je bivšem košarkašu Vojvodine, koji ima 24 godine, i igra na poziciji 3, 4.

„Doveli smo Marka Brankovića, starog 24 godine. U poslednje dve godine igrao je za Vojvodinu i ima dovoljno iskustva. Sa nama trenira već mesec dana, završili smo registraciju za njega, tako da ga u subotu očekujemo na terenu, na poziciji 3,4“, naglasio je Lučić.

Nakon subote, Slobodi predstoji petanaestodnevna, i to zaslužena pauza, nakon čega će u Beogradu odmeriti snage sa istoimenom ekipom.

Kurir sport

Foto: KK Sloboda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track