MILOJEVIĆ JE USPEO SVE, SAMO JEDAN SAN NIJE STIGAO DA OSTVARI Jelača iz Njujorka: SVI u Srbiji bi se radovali...
Foto: Starsport©

tuga

MILOJEVIĆ JE USPEO SVE, SAMO JEDAN SAN NIJE STIGAO DA OSTVARI Jelača iz Njujorka: SVI u Srbiji bi se radovali...

Košarka -

Košarkaški stručnjak, pomoćni trener Golden Stejta Dejan Milojević preminuo je sinoć u bonici u Solt lejk sitiju od posledica srčanog udara.

Redakcija Jutarnjeg programa Televzije Kurir izražava saučešće rodbini i prijateljima Dejana Milojevića.

O Milojeviću, koji je radio kao pomoćni trener NBA tima Golden Stejt Voriorsi, govorio je saradnik Kurira koji živi i radi u Nujorku Dejan Jelača.

Dejan Milojević
foto: Kurir televizija

- Zaista, šokantno. Košarkaški svet je u neverici. To je sigurno i to smo videli juče po reakcijama ovde od NBA lige do velikih sportista, do velikih stručnjaka, ljudi koji su voleli i pratili njegovu karijeru, i njegov rad - rekao je Jelača.

Osvrnuo se na karijeru Dejana Milojevića i konstatovao da je mnogo obećavao:

Dejan Jelača
foto: Kurir televizija

- Od Beovuka do Golden Stej Voriorsa, velika, bogata karijera, čovek koji je srce i dušu ostavio na tom terenu. Način na koji je pristupao uopšte košarci je za divljenje. Način na koji je tu mladu generaciju koja je stasala uz njega podigao i napravio sjajne košarkaše. Jedan od njih, sigurno, najbolji košarkaš NBA lige trenutno, jeste Nikola Jokić. Dakle, bogata karijera, od Železnika, Budućnosti Partizana, kad je osvojio dve titule prvaka Srbije i Crne Gore, pa do, naravno, i pobede sa Voriorsima. Isto je osvojio taj šampionski prsten takođe, i ušao kao drugi trener naše zemlje koji je doživeo da ga ima. Neverovatna karijera, velika karijera.

Dejan Milojević
foto: Starsport

A na vest o tome da je veliki košarkaški stručnja imao srćani udar svi su reagovali na isti način - verom da će se oporaviti.

- Kad smo čuli na prvu vest, svi smo tako i reagovali čini mi se, da je doživeo taj srčani udar, i nekako svi smo pomislili, pa dobro, srčani udar, mlad je čovek, 47 godina, sportista, jako mu je srce izdržat će i tako dalje. Međutim, evo videli smo koliko je život nepredvidiv, koliko su zaista u pitanju sekunde i momenti i u jednom trenutku vas više nema.

Dejan Milojević
foto: Starsport

San koji prema Jelačinim rečima nije stigao da ostvari jeste da se vrati u Srbiju i postane selektor košarkaške reprezentacie:

Jedina možda stvar, zaista jedina koja je ostala neostvarana u njegovoj velikoj karijeri, to je da se vrati u Srbiju i da postane, naravno, selektor košarkaške reprezentacije. Eto, to mu se nije ostvarilo i mnogo mu se žurIlo. Zaista, i ostavio je zaista veliki pečat."

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

01:46

Imamo jednog od najboljeg igrača u istoriji, a on se zove Nikola Jokić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track