KRK: Partizan sigurno do polufinala

KUP Radivoja Koraća

KRK: Partizan sigurno do polufinala

Košarka -
Pobednik ovog meča igraće u subotu sa Mega Vizurom koja je bila bolja od Vršca 82:79

Košarkaši Partizana obezbedili su plasman u polufinale Kupa Radivoja Koraća. Branilac trofeja je od samog početka meča četvrtfinala sa Slobodom opravdali ulogu apsolutnog favorita i na kraju ubedljivo slavili 73:50 (23:13, 16.11, 21:11, 13:15)

Ekipa trenera Duška Vujoševića od početka je potvrdila da je favorit. Užičani su prve poene dali tek u četvrtom minutu, a Partizan je već ubacio 12. U prvih 20 minuta, Partizan je imao i prednost od 19 poena, dok je Sloboda najviše šutirala za tri poena. Samo tako su igrači trenera Vladimira Đokića parirali tada najefikasnijim u Partizanu Druu Gordonu i Leu Vestermanu.

U završnici treće četvrtine došli su Beograđani i do "plus 23" (56:33). Čak i tada su Gordon, Gordić, Bertans "grizli" u odbrani i nisu dozvoljavali lake poene. U poslednji minut pretposlednje četvrtine ušlo se sa 60:33, a ova deonica je završena sa 60:35. Sve posle toga bilo je stvar rutine za branioca trofeja.

U ekipi Partizana igralo je svih dvanaest igrača, a sa 11 poena najefikasniji su bili Gordon i Vesterman. U redovima Slobode bolji od ostalih bio je Arnautović sa 11 pogodataka

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da postoji velika razlika u kvalitetu njegovog tima i Slobode, i pohvalio je svoje košarkaše što su igrali angažovano protiv slabijeg protivnika u Kupu Radivoja Koraća, u kome brane trofej.

"Velika je razlika u kvalitetu, ali je Sloboda i ranije pokazala da ume da iznenadi. Znali smo da će biti motivisani, pa smo morali da im odgovorimo istom merom da bi se ta razlika pokazala na terenu. Dobro smo počeli, ali je bilo vezanih grešaka. Pohvalio bih igrače koji su našli motivaciju i protiv slabog protivnika, rekao je trener Partizana.

Crno-beli će u polufinalu u subotu igrati protiv Mega Vizure koja je bila bolja od Vršca 82:79.

"Mega ne skriva ambicije. Imali su nekoliko jakih pripremnih utakmica i to im je mnogo značilo, a sada su pojačani i Novicom Veličkovićem. Žele i da pokažu moć, koja nije mala. Toga smo svesni, ali smo svesni i svoje snage, obaveza i mogućnosti", rekao je Vujošević.

Trener Slobode Vladimir Đokić kratko je Partizanu poželeo sreću.

"Bili smo duplo slabiji u skoku što pokazuje stanje na terenu. Sada se okrećemo prvenstvu, imamo i taj cilj. Partizanu želim da osvoji Kup", rekao je Đokić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track