FAVORIT IZ SENKE ISPAO SA MUNDIJALA: Australija SPRŽILA Dansku i otišla u osminu finala, Francuska je BRUKA ZA FUDBAL! (VIDEO)
Foto: Profimedia

KATAR 2022

FAVORIT IZ SENKE ISPAO SA MUNDIJALA: Australija SPRŽILA Dansku i otišla u osminu finala, Francuska je BRUKA ZA FUDBAL! (VIDEO)

Mundijal 2022 -

Reprezentacija Australije pobedila je Dansku rezultatom 1:0 i tako se plasirala u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru.

Tunis je došao do istorijske pobede protiv Francuske takođe rezultatom 1:0, ali to im nije bilo dovoljno za plasman u nokaut fazu.

Francuska je prvoplasirana, Australija druga sa istim brojem bodova ali lošijom gol razlikom.

Tunis je treći sa četiri boda, a Danci su razočarali i ostali na jednom bodu.

Miloš Degenek
foto: Profimedia

Danska i Australija igrali su direktan okršaj za plasman u nokaut fazu. Dancima je bila neophodna pobeda i krenuli su ofanzivno u ovaj duel, ali videlo se od starta da ih ne čeka nimalo lak posao. Pretili su i Australijanci i nisu došli da čuvaju nerešen rezultat.

Prvo poluvreme završeno je bez golova i bez stopostotnih šansi.

Odlučujući trenutak utakmice dogodio se u 60. minutu, kada je Leki na asistenciju Mekgrija doneo vođstvo svom timu. Do kraja meča Danci su napadali, ali su to uglavnom bili jalovi napadi.

Kenguri su povremeno napadali iz kontranapada, ali nisu uspeli da opasnije zaprete.

Na kraju je viđena drama u završnici, Danska je imala nekoliko prilika nakon kornera i centaršuteva, ali odbranili su se Australijanci.

Drama se odvijala najviše zbog druge utakmice u kojoj je Tunis većinu susreta urnisao odbranu nezainteresovanih Francuza.

Tunisu je prvo poništen gol u 8. minutu zbog ofsajda Gandrija, ali u 58. nije bilo nikakve sumnje. Kazri je napravio slalom kroz odbranu Francuske i preciznim šutem doneo prednost svom timu.

Pobeda Tunisa i remi na utakmici Danska - Australija doneo bi senzacionalan prolazak Tunisa u nokaut fazu Mundijala.

Međutim, na kraju Tunišani ne samo da nisu uspeli da se plasiraju u osminu finala, već zamalo da ostanu i bez istorijske pobede.

Grizman je postigao gol u osmom minutu nadoknade drugog poluvremena i činilo se da je kraj utakmice. Ipak, sudija je pozvan iz VAR sobe, otišao je da pogleda video snimak, nakon čega je poništio gol Francuza zbog ofsajda.

Tako je Tunis došao do velike pobede nad svetskim prvacima, ali je ipak ostao bez plasmana u nokaut fazu.

Australija slavi istorijski uspeh na Mundijalu, a teškom mukom kroz međukontinentalni baraž su uspeli da se plasiraju na glavni turnir.

Grupa D, 3. kolo

Australija - Danska 1:0 (0:0)

Tunis - Francuska 1:0 (0:0)

TOK MEČEVA:

Definitivno je kraj utakmice. ISTORIJSKA POBEDA TUNISA.

Nakon VAR Intervencije, poništen je gol Francuza. I dalje se igra.

PONIŠTEN GOL FRANCUSKE!

Kraj utakmice Tunis - Francuska. Ipak ne, gledaće se VAR nakon kraju. Potencijalni ofsajd Francuza kod gola.

90. + 8. minut - GOOL, 1:1, Grizman. Izjednačuju Francuzi u završnici, ali to ne umanjuje njihovu očajnu partiju danas. Šteta zbog Tunisa, muški su izdržali do samog kraja.

Kraj na utakmici Australija - Danska. Australija ide u osminu finala.

90. + 5. minut - Brane se Australijanci grčevito. I Šmajhel ide pred gol rivala. Kornelijus glavom nakon kornera, ide lopta preko gola. Hodali su Australijanci po ivici.

90. + 2 minut - Opasan napad Danske još jednom, brani se Australija. Mbape na drugohj utakmici pogađa živi zid iz slobodnjaka.

90. minut - Prete Francuzi. Šutirao je Muani iz solidne pozicije, ali za malo pored gola. Igraće se osam minuta nadoknade na utakmiciTunis - Francuska. Australija i Danska igraće dodatnih šest minuta.

88. minut - Šansa za Dansku, šutirao je Bah ali pored gola. Da je bio precizan, možda bi eliminisao obe ekipe.

80. minut - Pokušavaju Danci, ali ne uspevaju ništa konketno da kreiraju pred golom Rajana. Na drugoj utakmici Francuska je ulascima sa klupe pojačala pritisak na odbranu Tunisa. I Usman Dembele je ušao u igru umesto Genduzija.

75. minut - Žuti karton za Skova koji je ušao u igru pre šest minuta. U igri je i Kornelijus. Izašli su Mele i Skov Olsen. U timu Australije Mekgri i Djuke su izašli, a umesto njih Rajt i Meklaren.

73. minut - I Grizman je ušao u igru umesto Fofane.

70. minut - Tunis i dalje napada Francusku koja i dalje nema šut u okvir gola.

68. minut - Pokušao je Behič da donese dva gola prednosti svom timu, ali oduzeli su mu loptu defanzivci Danske

63. minut - Nekoliko izmena u poslednjih nekoliko minuta. Mbape je neočekivano ušao u igru za Francuze. Saliba i Rabio takođe. Izašli su Koman, Veretu i Varan.

60. minut - GOOL, 1:0 za Australiju! Leki sjajnim finišom donosi prednost Australiji. Sada je ponovo Australija druga.

60. minut - Kazri je postigao gol i odmah nakon toga napustio igru. Deluje da ima problema sa povredom. Žebali je u igri. U Danskoj u igru ulaze Damsgor i Dolberg, a izlaze Brajtvajt i Jensen.

- Prema trenutnom stanju, Tunis je drugi u grupi i ide dalje.

58. minut - GOOL, 1:0 za Tunis. Kazri pravi sjajan slalom kroz odbranu Trikolora i sjajno završava akciju. Zaslužili su Tunišani ovaj gol.

54. minut - Preuzeli su Danci kontrolu na terenu. Za sada blokiraju Australijanci sve pokušaje.

52. minut - Nakon nešto dužeg vremena šansa za Tunis, ali lopta odlazi daleko preko gola.

48. minut - Novi opasan napad Australije. Šutirao je Irvajn iz teške pozicije, ali preko gola.

47. minut - Australija je mimo očekivanja krenula ofanzivno u nastavku. Samo korner nakon obećavajuće akcije. Brane se Danci.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Izmena u Danskoj, Bah je ušao umesto Rasmusa Kristensena. Bakus menja Gudvina u Australijskom timu.

Prvo poluvreme

Kraj prvog poluvremena. Prema trenutnom stanju, Australija je druga u grupi iza Francuske. Očekuje se totalna ofanziva Danske u nastavku.

45. minut - Igraće se po dva minuta nadoknade na obe utakmice.

42. minut - Oslobodili su se malo pritiska Australijanci. Nešto mirniji period igre.

35. minut - Dobar šut Kazrija sa distance, brani Mandanda. Australija se malo oslobodila pritiska Danaca.

Tunis, Francuska
foto: EPA

29. minut - Dve izuzetne intervencije Miloša Degeneka u poslednjem napadu Danske. Uspešno je otklonjena opasnost ispred Rajanovog gola. Danci konstantno napadaju.

28. minut - Kešrida dobija žuti karton u ekipi Tunisa.

25. minut - Šansa za Francusku nakon kontranapada. Koman je primio loptu u šesnaestercu, ali je šutirao daleko od leve stative.

19. minut - Novi opasan napad Danske. Prošao je Mele po levoj strani, ubacio pred gol, a Rajan pomalo nespretno intervenisao. Na kraju je ipak otklonjena opasnost.

Danska, Australija
foto: EPA

14. minut - Šut Skov Olsena sa petnaestak metara od gola, bezopasno za Rajana. Lopta odlazi daleko od gola. Bio je ometen Skov Olsen prilikom ovog šuta.

12. minut - Danci sve opasniji. Jensen je snažno šutirao sa desne strane, ali brani Rajan. Tunis nastavlja sa konstantnim napadima.

8. minut - Poništen gol Tunisu. Postigao je Gandri gol glavom nakon slobodnjaka, ali nakon VAR provere utvđeno je da je bio u ofsajdu.

4. minut - Žuti karton za levog beka Australije, Behiča.

3. minut - Opasan napad Australije. Izblokiran je šut Mekgrija.

1. minut - Obe utakmice su počele.

UOČI MEČEVA:

15.58 - Utakmice uskoro počinju.

15.40 - Danska veliki favorit protiv Australije

Kvota na pobedu Danske je 1.52, a na Kengure 7.75. Koeficijent na nerešen rezultat je 4.20. U ovom duelu Danskoj samo pobeda može doneti plasman u osminu finala.

Kvota na pobedu kombinovanog sastava Francuske je 1.65, a na Tunis 6.50. Koeficijent na remi je 3.70

15.00 - Poznati su sastavi timova.

U prvoj postavi Australije na poziciji desnog beka od prvog minuta igraće Miloš Degenek.

Francuzi očekivano promešali karte protiv Tunisa.

SASTAVI

Tunis - Francuska

TUNIS: Damen – Gandri, Meriah, Talbi – Kešrida, Škiri, Lajduni, Malul – Ben Sliman, Ben Romdan – Hazri.

FRANCUSKA: Mandanda – Disasi, Varan, Konate, Kamavinga – Veretu, Čuameni, Fofana – Genduzi, Koman, Kolo Muani.

Stadion: Edukejšn Siti. Glavni sudija: Metju Konger (Novi Zeland).

Australija - Danska

AUSTRALIJA: Rajan – Degenek, Soutar, Rauls, Behič – Leki, Irvin, Moj, Gudvin – Djuk, Mekgri.

DANSKA: Šmajhel – R. Kristensen, Andersen, A. Kristensen, Mele – Hejbjerg, Jansen – Skov Olsen, Eriksen, Lindstrem – Brajtvajt.

Stadion: Al Džanub. Glavni sudija: Mustafa Gorbal (Alžir).

Grupna faza Mundijala u Kataru polako se privodi kraju, a reprezentacije Australije, Danske i Tunisa bore se za drugo mesto u grupi D, koje vodi u osminu finala.

Branilac titule prvaka sveta, reprezentacija Francuske, očekivano je uspela da obezbedi plasman u nokaut fazu i to već nakon dva kola.

Francuska
foto: Profimedia

Zbog toga će za "trikolore" utakmica poslednjeg kola protiv Tunisa, verovatno predstavljati priliku da se pruži šansa onim igračima koji nisu nastupali u prva dva kola ili su imali mali broj minuta na terenu. Prvo mesto nije teoretski obezbeđeno, ali trebalo bi da se desi istorijsko čudo da Francuzi ne budu prvoplasirani na kraju grupne faze (ubedljiva pobeda Australije nad Danskom i ubedljiv poraz Francuske od Tunisa bio bi potreban za takvo nešto).

Tunis ima veoma male šanse za prolaz dalje, pošto ima samo jedan bod i duel sa najjačom ekipom u grupi pred sobom, ali sigurno je da se Orlovi Kartagine neće predati.

Danska, Tunis
foto: AP

Njima je za drugo mesto potrebna pobeda nad Francuskom uz remi Danske i Australije. Drugi scenario je takođe pobeda nad Francuskom, uz pobedu Danske nad Australijom manjom razlikom od one kojom bi Tunis pobedio Francusku.

Sigurno se u timu sa severa Afrike uzdaju u činjenicu da će Francuska u ovaj duel izaći sa kombinovanim sastavom, ali klupa "trikolora" je toliko jaka da su i u tom smislu veliki favorit u ovom meču.

GRUPA D, 3. KOLO

Australija - Danska 16.00

Tunis - Francuska 16.00

Direktan duel za plasman u osminu finala igraju Australija i Danska.

Dancima u ovom meču igra samo pobeda, s obzirom da imaju samo jedan bod, dok se Sokerosi nakon pobede nad Tunisom i tri osvojena boda nalaze u boljoj poziciji i njima bi najverovatnije bod iz ove utakmice doneo plasman u osminu finala.

Danska
foto: Profimedia

Sigurno će iz tabora oba tima "krajičkom oka" pratiti duel Francuske i Tunisa, jer bi eventualno iznenađenje u tom dvoboju moglo da veoma zakuva situaciju u grupi. Pobeda tj. samo vođstvo Tunisa značilo bi da i Australija mora ići na pobedu, što onda može umnogome da promeni tok utakmice.

Australija, Mičel Djuk
foto: EPA

Mečevi trećeg kola grupe D na programu su od 16 časova.

Prvoplasirani iz grupe D u osmini finala igraće protiv drugoplasiranog u grupi C, dok će drugoplasirani na megdan prvoplasiranom iz te grupe. U grupi C nalaze se Argentina, Poljska, Meksiko i Saudijska Arabija, a tu je pred poslednje kolo sve otvoreno i očekuje se istinski spektakl (20h).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track