TOTALNI ŠOK! NEMAČKA ISPALA SA MUNDIJALA, A ŠPANIJA SE PROVUKLA DALJE: Čudo u režiji Japanaca, idu na Hrvate u narednoj rundi
Foto: Profimedia

KATAR 2022

TOTALNI ŠOK! NEMAČKA ISPALA SA MUNDIJALA, A ŠPANIJA SE PROVUKLA DALJE: Čudo u režiji Japanaca, idu na Hrvate u narednoj rundi

Mundijal 2022 -

Nemačka je ispala sa Mundijala! Španija se provukla u drugu fazu! Japan je potpuno zasluženo otišao u osminu finala...

To je epilog totalnog ludila u poslednjem kolu. Azijski tim je grupnu fazu završio sa šest bodova, dva više od Španije i Nemačke, koja ima slabiju gol-razliku. Kostarika je poslednja sa tri boda.

U osmini finala igraće: Španija - Maroko i Japan - Hrvatska.

Japan je pobedio Španiju sa 2:1, a Nemačka je slavila protiv Kostarike sa pirovih 4:2.

Nemačka
foto: Profimedia

Neverovatno šta smo sve videli ove večeri u Kataru. U jednom momentu su čak i Španci bili ispod crte, ali pomogli su im Nemci da prođu dalje.

1 / 9 Foto: Profimedia

Nisu ništa dobili za uzvrat! Španija je igrao katastofalno i nije stvorila šansu od momenta kada je Japan preokrenuo na 2:1.

Tim iz Azije za dva minuta je okrenuo Špance! Sve to desilo se početkom drugog poluvremena, kada je odbrana Furije "zaspala" u dva navrata.

Nemačka
foto: Profimedia

Nemci su sa druge strane dugo lomili Kostariku, a brojni promašaji obili su im se o glavu kada je Kostarika povela srednom drugog poluvremena sa 2:1! U tim momentima Španija je ispadala...

Međutim, Panceri su gazili do poslednjeg minuta i postigli tri gola za preokret i pobedu koja im ne znači ništa.

Biće mnogo spekulacija oko igre Španije. Oni su potpuno stali u drugom poluvremenu! Već su krenule priče da su namerno izabrali Maroko za rivala.

EVO KAKO JE IZGLEDAO TOK MEČEVA, ALI I SVI GOLOVI:

90. minut - GOOOOL! Nemci vode 4:2! Strelac je Filkrug. Međutim, to je sve pirovo za sada... Nemcima trebaju još četiri gola ili da Japan primi jedan.

82. minut - GOOOL! Vodi Nemačka! Ponovo Haverc. Ništa im doduše to ne znači, jer oni zavise od Španije. Nemcima je potrebno da Japan primi gol kako bi prošli dalje.

80. minut - Igra Španije se raspala! Imaju inicijativu, ali bez ijedne prilike za gol.

80. minut - Žestoka ofanziva Nemačke, ali njima ni pobeda trenutno ne znači ništa, jer Japan vodi protiv Španije.

72. minut - GOOOOL! Nemačka izjednačuje - 2:2! Strelac gola Haverc. Ovo najviše znači Španiji, koja je ponovo na poziciji dva... Kostarika prolazi u slučaju pobede!

70. minut - GOOOOL! VODI KOSTARIKA - 2:1! Trenutno ispadaju Nemačka i Španija.

68. minut - Nemačka je promašila 10 zicera! Prosto je nestvarno šta sve ne uspevaju da pretvore u gol...

60. minut - Ako Kostarika postigne i drugi gol, ŠPANIJA ISPADA SA MUNDIJALA! Šta se sve izdešavalo u ovih 15 minuta... Neverovatno.

58. minut - LUDILO!!! GOOOOL! Kostarika dolazi do izjedančenja! Strelac je Tajeda.

Nemačkoj za prolaz dalje treba pobeda od sedam golova razlike.

Au, šta smo sve videli u samo dva minuta. Japanci su uradili nešto neverovatno za manje od 120 sekundi dali su dva gola Špancima. Trenutno: oni su prvi u grupi, a Španija druga. Nemci ispadaju!

50. minut - GOOOOOL! Ludilo! Vodi Japan! Posle samo dva minuta od izjednačenja, Japanci postižu novi gol. Strelac je Tanaka.

48. minut - GOOOOOL! Japan izjednačuje! Pri trenutnim rezultatima, Nemačka ispada sa Mundijala. Gol za Japance postigao je Doan.

Gotova su prva poluvremena. Jako slab fudbal...

40. minut - Čini se daleko najdosadnije veče na Mundijalu. Jako slabe utakmice gledamo.

27. minut - Veliku inicijativu imaju Nemačka i Španija, ali i dalje su na minimalnim vođstvima.

12. minut - GOOOL! Vodi i Španija. Morata je strelac posle sjajne akcije kompletne ofanzivne linije tima.

10. minut - GOOOL! Počinje polako "punjenje" Kostarike. Nemačka vodi golom Gnabrija.

7. minut - Nemci gaze Kostariku od prvog minuta. Ređaju se šanse kao na traci.

Počeli su mečevi poslednjeg kola grupe E.

Zanimljiva završnica očekuje se u grupi E, Svetskog prvenstva u Kataru, s obzirom da su sve četiri ekipe u igri za plasman u osminu finala.

U najboljoj poziciji nalazi se ekipa Španije, koja je na vrhu tabele sa četiri boda i ubedljivo najboljom gol razlikom.

Japan je porazom od Kostarike propustio ogromnu priliku da verovatno prođe grupu, tako da će nakon pobede nad Nemačkom morati da traže još jedan veliki skalp protiv Španije.

Delovalo je da se Nemci nakon poraza od Japana nalaze u bezizlaznoj situaciji, međutim poraz "samuraja" od Kostarike, uz remi Nemačke sa Španijom, ostavio je šansu ekipi Hansija Flika da sama odlučuje o svojoj sudbini. A protivnik će im biti Kostarika, koja je pobedom nad Japanom pokazala jak mentalitet nakon rezultatske katastrofe protiv Španije.

Grupa E
foto: Printscreen

Španci imaju dominantnu poziciju u ovoj grupi i potrebno je čudo kako bi ispali. To može da se dogodi ukoliko Španija izgubi od Japana, a Kostarika savlada Nemačku ili Nemačka veoma ubedljivo pobedi Kostariku, pa na kraju sa boljom gol razlikom završi ispred Španije.

Postoje još neki scenariji u kojima Španija može ispasti u slučaju totalne katastrofe protiv Japana i nekog epski ubedljivog poraza, ali to ipak nije realno.

Španija
foto: EPA

Nemačka mora da pobedi Kostariku, po mogućnosti što ubedljivije, pa da čeka rezultat sa meča Japan - Španija. U toj utakmici Nemci će svakako navijati za Španiju, dok bi pobeda "samuraja" donela veliki problem Nemcima i potrebu za veoma ubedljivim trijumfom protiv Kostarike.

Ukoliko Japan i Nemačka završe sa istim brojem bodova (remi Japana i Španije i pobeda Nemačke), a da imaju identičnu gol razliku, Nemačka ispada zbog poraza u međusobnom duelu.

Za Japance još uvek nije sve izgubljeno, ali ne smeju da izgube od Španije kako bi imali bilo kakvu šansu. Remi ih ostavlja u igri za prolaz preko gol razlike, ali ukoliko Nemačka pobedi Kostariku sa dva gola razlike, Japan ispada.

Takuma Asano
foto: Profimedia

Kostarikancima remi protiv Nemačke uz pobedu Španije nad Japanom dolazi senzacionalan prolaz u osminu finala. Sve druge opcije, osim naravno pobede Kostarike nad Nemcima, donele bi ispadanje predstavnika Severne Amerike sa Mundijala.

Utakmice trećeg kola grupe E na programu su od 20 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track