BIO JE STRAH I TREPET U RINGU, A ONDA JE VIDEO TAJSONA: Šenon Brigs opisao susret sa svojim idolom! (VIDEO)
Foto: Printskrin/Instagram

promenio mu život

BIO JE STRAH I TREPET U RINGU, A ONDA JE VIDEO TAJSONA: Šenon Brigs opisao susret sa svojim idolom! (VIDEO)

Ostali sportovi -

Nekadašnji šampion u boksu opisuje kako se osećao kada je kao dečak stao pred Gvozenog Majka

Šenon Brigs je bio krajnje neobičan profesionalni bokser, prvak u apsolutnoj kategoriji u WBO verziji. Plenio je svojom pojavom, kosom u dredovima i velikim mišićima. Nije se plašio bilo koga u ringu, sem Majka Tajsona.

Šenon Brigs je vesele prirode, voli da se šali, posebno na svoj račun. Tako je nedavno otkrio jednu anegdotu iz svog detinjstva, vezanu za Majka Tajsona. Njih dvojica su odrasli zajedno, u istom kraju, opasnom Bruklinu, s tim da je Tajson nešto stariji, ukupno pet godina.

- Rekao sam sebi da hoću da budem kao Tajson. Bilo je to, mislim 1983. godine. Ali, kad sam ga video na ulici prvi i poslednji put sam se smrtno uplašio. Drugari su mi rekli, evo ga Majk! Ukopao sam se u mestu, nisam znao šta da činim, da li da bežim ili nešto da pitam. O, sranja... Toliko sam se bojao - rekao je Brigs i dodao:

- Taj susret mi je promenio život. Tako mi Boga! Bio sam dečak i znao sam šta hoću. Majk mi je dao inspiraciju da treniram kao "ludak" i da se ne bojim bilo koga u ringu. Rešio sam tada, biću kao on. Da me se ljudi plaše, kad me vide na ulici.

Njih dvojica su se nedavno videli na ulicama Bruklina, kada su i evocirali uspomene iz mladosti. Brigs je Tajsona podsetio na to vreme, a Gvozdeni Majk se prisetio raznih događaja, čak i ulice gde su se viđali i škole koju su pohađali. To je naišlo na oduševljenje Brigsa, koji je bukvalno skakao od radosti.

Njih dvojica najavljuju i bokserski spektakl u kojem bi trebalo da ukrste rukavice. Još nije odlučeno da li će do tog meča doći, ali za njega vlada ogrmno interesovanje u Americi.

Kurir sport /www.foxsports.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track