VREDELO JE ČEKATI 11. DAN NA OI: Srbija u transu, imamo zlato i tri ekipe u polufinalu
Foto: Dado Đilas

Bravo heroji

VREDELO JE ČEKATI 11. DAN NA OI: Srbija u transu, imamo zlato i tri ekipe u polufinalu

Rio 2016 -

Srbija je u utorak osvojila prvu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, i to odmah zlatnu, a u ekipnim sportovima imala je stoprocentan učinak.

Dugo smo čekali na uspehe naših sportista u Riju, a onda se dogodio utorak 16. avgust. Vredelo je čekati...

Bio je 11. dan takmičenja na Olimpijskim igrama kada nas je obradovao Davor Štefanek. Sjajni rvač je dobio četiri borbe i okitio se zlatnom medaljom!

Sve tri srpske reprezentacije u kolektivnim sportovima su pobedile i plasirale se u polufinale. Dakle, sve su došle na korak od medalje.

Prvo su košarkašice načinile senzaciju eliminisavši drugog favorita turnira, Australiju - 73:71. U polufinalu će se sastati sa Španijom.

Gotovo istovremeno radost su nam doneli i vaterpolisti. Aktuelni evropski i svetski šampioni nisu bili na očekivanom nivou u grupnoj fazi, ali su se razgoropadili kada je bilo najvažnije, protiv Španije - 10:7. Za ulazak u finale boriće se sa Italijom.

A onda su iznenađenje načinile odbojkašice, jer su deklasirale 3:0 aktuelnog evropskog šampiona Rusiju! Izabranice Zorana Terzića u polufinalu idu na SAD.

Dodajmo i da su kajakašice Nikolina Moldovan i Milica Starović zauzele drugo mesto u B finalu, odnosno deseto mesto u generalnom plasmanu discipline K2 500 metara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track