ODRŽAN ŽREB ZA VIMBLDON: Novak saznao rivale na putu ka odbrani trofeja! Susret sa Rafom moguć tek u finalu (FOTO)
Foto: Profimedia

GREND SLEM U LONDONU

ODRŽAN ŽREB ZA VIMBLDON: Novak saznao rivale na putu ka odbrani trofeja! Susret sa Rafom moguć tek u finalu (FOTO)

Tenis -

Žreb za predstojeći Vimbdlon održan je u Londonu.

Pred najboljim srpskim teniserom neće biti mnogo lakih izazova.

Prvi protivnik Novaku Đokoviću ka odbrani titule na Vimbldonu biće Son-Vu Kvon iz Južne Koreje, trenutno 75. teniser planete.

U drugoj rundi čeka ga susret sa Tanasi Kokinakisom ili Kamil Majhšakom, odk nam treća runda nam donosi "srpski derbi" i duel Novaka i Miomira Kecmanovića.

U četvrtfinalu Đoković bi prema projekciji trebalo da igra sa petim favoritom Karlosom Alkarazom, a u polufinalu sa boljim iz duela Hurkač – Rud.

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Laslo Đere će na startu turnira igrati protiv Čileanca Alehandra Tabila, a Miomir Kecmanović protiv Autralijanca Džona Milmana.

Ako preskoče prve prepreke, njih dvojica će se sastati već u drugom kolu, dok im je Đoković potencijalni rival u trećoj rundi.

U Đokovićevom delu žreba je i Dušan Lajović kojem će prvi rival biti Španac Pablo Karenjo Busta, dok je jedino Filip Krajinović u drugom delu žreba i na startu Vimbldona igraće protiv Čeha Jiržija Lehecke.

Nadal će takmičenje početi protiv Argentinca Franciska Serundola, Britanac Endi Marej igraće protiv Australijanca Džejmsa Dakvorta, a snage u prvoj rundi odmeriće i Stan Vavrinka i Janik Siner.

Učesnici ovogodišnjeg Vimbldona neće dobiti bodove nakon odluke čelnika takmičenja da se ruskim i beloruskim igračima zabrani učešće na turniru.

Vimbldon
foto: EPA/Neil Hall

Novak Đoković je na ovogodišnjem turniru postavljen za prvog nosioca, pošto su organizatori zabranili nastup ruskim i beloruskim teniserima, što uključuje i prvog igrača sveta Danila Medvedeva, dok je drugi igrač na ATP listi Nemac Aleksander Zverev povređen.

Drugi nosilac je Španac Rafael Nadal, dok je treći Norvežanin Kasper Rud.

Ovo znači i da će se Nole i Rafa eventualno sastati tek u finalu.

Novak Đoković, Vimbldon
foto: EPA/Tolga Akmen

Ovogodišnji Vimbldon se igra od 27. juna do 10. jula.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track