"E MOJ TI, KAKO BI MARIĆ TO POKIDAO!" Olivera Kovačević ekskluzivno: Došla prozivali na probama, a onda je stigao TELEFONSKI POZIV
Foto: Beta Jakov Simovic, Nemanja Nikolić, Kurir TV

pesma za evroviziju

"E MOJ TI, KAKO BI MARIĆ TO POKIDAO!" Olivera Kovačević ekskluzivno: Došla prozivali na probama, a onda je stigao TELEFONSKI POZIV

Stars -

Urednica i supervizorka izbora "Pesme za Evroviziju", Olivera Kovačević gostovala je u emisiji Puls Srbije kod Ivana Gajića.

Olivera Kovačević
foto: Kurir televizija

Na pitanje da li u Srbiji trenutno ima pravih zvezda i ko su one, odgovorila je:

- Imamo zvezda koliko ih imamo. Trajanje vas određuje da dobijete taj epitet zvezde. Kao što su sad jubileji Dragane Mirković, Zdravka Čolića, Nede Ukraden. To zači da su radili nešto što je narod voleo i to ih je krunisalo tim nazivom: Zvezda.

Kaže da je prešla iz političkog programa u zabavni jer je u jednom trenutku došlo do prezasićenja.

- To je sve televizija. Ja sam se svim žanrovima bavila. Dok sam radila na TV Politici vodila sam popodnevni program koji se zvao Krovovi. Izveštavala sam sa beogradskih ulica sa protesta devedesetih. Uređivala sam dnevnik koji se tada zvao Dan kao i nedeljno popodne. Stasavala sam, dakle, u različitim žanrovima i posmatram televiziju kao jedinstven izraz. Koža vam postane malko tesna i potrebna vam je promena - rekla je Kovačević i dodala:

01:27

E MOJ TI, KAKO BI MARIĆ TO POKIDAO! Olivera Kovačević ekskluzivno: Došla prozivali na probama, a onda je stigao TELEFONSKI POZIV

- Ja sam tako menjala televizije. Radila sam na Politici, Pinku, RTS-u. U početku sam se plašila promena, a onda sam shvatila da mi je svaka promena donela nešto dobro. Tako je bilo i sa zabavnim i političkim programom. Jedno vreme sam radila i jedno i drugo, ali bilo je previše naporno. Morala sam da se opredelim. Nisam više želela da učestvujem u ispraznim razgovorima i nije mi imponovalo da svakoga ugostim.

Rekla je da joj je kada je u pitanju Pesma za Evroviziju najzanimljivija faza priprema i proba.

- Najzanimljivije mi je kada se nešto priprema i stvara pre nego što gotov proizvod izađe. Sva ta komešanja i nepredviđene situacije imaju veliku draž. Te ovaj nije doneo cipele balerinama, te ovo ne stoji tu, te problemi sa rasvetom, sa ledom, te ovo funkcioniše, te ovo ne funkcioniše. Kada se proces završi toga se sa radošću sećaš, a dok to traje nisi toliko svestan koliko je to u stvari super.

Ivan Gajić
foto: Kurir Televizija

Ispričala je jednu zanimljivu anegdotu u sklopu euforičnih priprema za pesmu Evrovizije čiji su glavni akteri glumac Slaven Došlo koji će voditi program i njegov kolega koji se već okušao u ovoj ulozi Milan Marić.

- To je jako zanimljivo kada prozivaju Slavena Došla za vreme proba, pa mu govore "E moj ti, kako bi Marić to pokidao". To se ponovilo sto puta i bilo je smešno, a onda je Marić zvao i rekao: "Nemojte molim vas ni jednu lošu reč o Slavenu!"

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj devet za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

00:59

ČOVEK KOJI JE DOVEO EVROVIZIJU U SRBIJU! Vladimir Graić: Uragankama fali FAKTOR SREĆE da bi ostvarile svetsku karijeru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track