DRAGANA I TONI ŽIVELI SU U DVORCU OD 50 MILIONA €! Kamin sav u zlatu, antički motivi, kapela, lusteri od Svarovski kristala...
Foto: Kurir, Nemanja Nikolić

DRAGANA I TONI ŽIVELI SU U DVORCU OD 50 MILIONA €! Kamin sav u zlatu, antički motivi, kapela, lusteri od Svarovski kristala...

Stars -

Pevačica Dragana Mirković razvodi se od Tonija Bijelića. Ipak iza zidova dvorca Ebenfurt nije sve bilo onako kako je delovalo javnosti i posle više od dve decenije braka, regionalna muzička zvezda predala zahtev za razvod od austrijskog biznismena.

Folk zvezda pre dve decenije sa suprugom Tonijem Bijelićem kupila građevinu i godinama ulagala da je iz stanja ruševine vrati u prvobitno stanje.

00:42

ZAVIRITE U DRAGANIN DVORAC U AUSTRIJI: Najvea regionalna yveyda otvorila vrata svog doma

Velelepni zamak Ebenfurt vredi čitavo bogatstvo, a pevačica je sa velikom ljubavlju i pažnjom vodila računa o svakom detalju.

- Tu su i ogromne sale koje zauzimaju čitavo krilo, a neke čak i dva. Na drugom spratu, u delu zamka u kojem planiramo da živimo, nalazi se velika balska dvorana. Deo prvog sprata želimo da pretvorimo u muzej i otvorimo za posetioce i školske ekskurzije, ali ne nameravamo da naplaćujemo ulaz. Neophodna je i restauracija slike na plafonu, što zahteva vreme, za šta će biti zaduženi pravi umetnici - govorila je Dragana svojevremeno.

Naime, poznato je da ovo zdanje ima poseban kulturno-istorijski značaj. Jedna od najzanimljivijih činjenica zapravo jeste da je u zamku živela Marija Terezija, koja je krajem 18. veka često boravila u njemu i molila se u kapeli koja se takođe nalazi u Draganinom domu.

Dragana Mirković, koncert
foto: Damir Dervišagić

Građevina je preuređena uz pomoć stručnjaka i prilagode je svojim potrebama. Budući da insistiraju na autentičnosti, ostavili su arhitektonske detalje koji su dvorac krasili i pre renoviranja, kao što su na primer veliki prozori sa sedalnim delom.

Akcenat na enterijeru dvorca posebno je stavljen na belim, zlatnim i bež tonovima koji unutrašnjosti daju prefinjenu notu, a posebnu pažnju privlače antički motivi, unikatni predmeti i komadi nameštaja kao i lusteri ukrašeni Svarovski kristalima.

1 / 19 Foto: Kurir TV

Dvorac poseduje balsku dvoranu, gde porodično organizuju proslave i obeležavaju najvažnije datume.

Podela imovine vredne 100 miliona evra

Dragana Mirković je ne samo najuspešnija nego i najbogatija umetnica u regionu. Ovo su priznali i brojni svetski sajtovi koji su vrednost njene imovine procenili na preko 100 miliona evra.

A predmet podele tokom razvoda najpre će biti dvorac Ebenfurt, koji se nakon renoviranja sa površinom od 12 hiljada kvadrata procenjuje na preko 50 miliona evra.

Dragana Mirković
foto: Printscreen

U imetak koji je stečen tokom braka spada i televizija DM sat kao i zgrada u Požarevcu u kojoj se medijska stanica nalazi, ali i vozni park procenjen na preko pet miliona evra.

Pre više od decenije, bračni par kupio je i fabriku automobila Majbah kupe, koja je i dalje u njihovom vlasništvu.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

01:22

ODRIČE SE ZARADE ZA DVE PUNE ARENE! Dragana Mirković organizovala NAJSKUPLJI koncert pa ŠOKIRALA objavom: Evo kome ide sav novac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja