FEŠTA U PIONIRU: Partizan pregazio Radnički
Foto: Saša Pavlić

Novi trijumf crno-belih

FEŠTA U PIONIRU: Partizan pregazio Radnički

Košarka -
Partizan je bez većih problema na svom terenu pobedio Radnički s 96:78

BEOGRAD - Košarkaši Partizana pobedili su na svom terenu ekipu Radničkog rezultatom 96:78 (26:23, 28:17, 26:18, 16:20) u meču 8. kola Superlige Srbije.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Davis Bertans sa 19 poena, dok je Milenko Tepić dodao 17. Kod gostiju, najbolji je bio Marko Marinović sa 15 poena.Partizan je na drugom mestu na tabeli sa sedam pobeda i jednim porazom, dok je Radnički četvrti sa skorom od po četiri trijumfa i isto toliko neuspeha.

Kragujevčani su samo na početku pružili ozbiljniji otpor, u ostatku susreta nisu imali rešenja da zaustave napade igrača Partizana. Tek u završnici meča Partizan je opuštenijom igrom dozvolio gostima da ublaže očekivani poraz.

Sredinom druge četvrtine trener Partizana Duško Vujoševi skinuo je sako, što je uradio i kormilar Kragujevčana Miroslav Nikolić na skandiranje navijača, a pridružili su im se sportski direktor crno-belih Dragan Todorić i pomoćni trener Petar Božić. Ostaje da se vidi kako će reagovati rukovodstvo Superlige posle posle kršenja predviđenih propozicija o odevanju zvaničnika na utakmicama.

TOK MEČAU poslednjoj četvrtini Partizan je uvećavao prednost, a u 33. minutu bilo je čak 85:58 za crno-bele. Partizan je u finišu popustio i dozvolio Radničkog da smanji prednost domaćih. Partizan je na kraju slavio s 96:78.IV četvrtina

Partizan je nastavio sa dobrom igrom u trećoj četvrtini, a u 26. minutu stigao je do prednosti od 20 poena (68:48). Usledila je nova dobra igra crno-belih, koji su u poslednju četvrtinu ušli s vođstvom od 80:58.

III četvrtina

Partizan je u drugoj četvrtini trojkama Bertansa poveo s 32:23, a onda mu se pridružio Pavlović i crno-beli su stigli do prve dvocifrene prednosti u 14. minutu. Partizan je novim trojkama povisio na 45:29. Partizan je potom sigurnom igrom održavao visoku prednost i prvih 20 minuta rešio u svoju korist s 54:40. U drugom četvrtini desio se zanimljiv detalj kada su članovi stručnog štaba odlučili da skinu sakoe.II četvrtinaPartizan je sigurnije ušao u meč i poveo s 8:2. U ekipi Partizana najbolji je bio Bertans, dok su igrači gostiju napravili veliki broj grešaka. Partizan je potom stigao do 13:7, a onda je usledila serija Radničkog. Kragujevčani su serijom od 8:2 stigli do izjednačenja, 15:15. Radnički je imao šansu da stigne do vođstva, ali gosti to nisu iskoristili što je Partizan kaznio i prvu četvrtinu dobio s 26:23.I četvrtina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track