(FOTO) OBRENOVAC BOGATIJI ZA JOŠ JEDNU ŠKOLU: Vučić svečano otvorio OŠ Draževac
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Novi objekat u Poljanama

(FOTO) OBRENOVAC BOGATIJI ZA JOŠ JEDNU ŠKOLU: Vučić svečano otvorio OŠ Draževac

Beograd -
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao danas svečanom otvaranju novoizgrađenog objekta Osnovne škole "Draževac" u Poljanama kod Obrenovca.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je vlada u prethodne dve godine radila na stabilizaciji države i javnih finansija, a da u narednom periodu najvažnija stvar treba da bude briga o školama, bolnicama, domovima zdravlja, starijim građanima, a pre svega o deci.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

"Ako ne ulažemo u škole, možda ćemo imati malo više novca za neke druge stvari, ali ćemo u budućnosti biti siromašniji. Najveća ulaganja su ulaganja u znanje, obrazovanje i decu", rekao je Vučić na otvaranju škole "Draževac" u Poljanama kod Obrenovcu.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Vučić je zahvalio Evropskoj uniji, koja je finansirala izgradnju i opremanje izdvojenog objekta odeljenja te škole sa 130.000 evra, navodeći da je lako uzimati novac od EU, ali i da mi u Srbiji treba višše da radimo i da se uzdamo u se i u svoje kljuse.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

"Moramo da radimo mnogo više i vrednije, jer ako ne budemo vredni i marljivi ništa nećemo moći da postignemo", rekao je Vučić.

On je istakao da Srbija mora da ceni podršku EU i da treba da zna da kaže hvala za ono što su poreski obveznici zemalja Unije učinili za nas.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Premijer je dodao da se ponosi time što obilazi toalete u školama i ponovo najavio da će obići svaku školu i dom zdravlja, kako bi se uverio da su toaleti i učionice čisti.

Govoreći o obnovi Obrenovca, Vučić je rekao da je urađeno mnogo, iako su Srbi šampioni u kuknjavi, te da su mnoge zgrade posle poplava obnovljene i da izgledaju neuporedivo lepše i čistije. Rekao je da će i sportska sala i pozorište do juna biti obnovljeni, kao i da će biti završen put do Draževca, za šta je izdvojeno devet miliona dinara.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

"Čini mi se da rad, trud i marljivost daju svoje rezultate", rekao je Vučić. On je primetio da je školski prostor takav da može da primi više dece, te da meštani "gledaju šta im je činiti ubuduće".

On je pomenuo da devet škola koje su posle poplava obnovljene u Obrenovcu ima pođednako dobra i kvalitetna učila i sređen prostor.

"Uspeli smo da obnovimo mnoge zgrade, sad su neuporedivo lepše i čistije, sporstka hala i pozorište biće gotovi do juna, izgledaće mnogo bolje nego ranije i mislim da ćemo čista obraza moći svima da kazemo koliko toga smo uspeli da uradimo", rekao je premijer

Zahvaljujući Devenportu i EU na finansijskoj podršci, Vučić je rekao da kad uzmemo novac od EU to nam izgleda kao da je s neba palo, ali moramo da pošštujemo i cenimo pomoć građana EU.

Pre svečanog presecanja vrpce, Devenport i Vučić obišli su učionice, seli u školske klupe sa đacima, a direktorka škole Slobodanka Smiljković zahvalila je na pomoći i izrazila nadu da će deca učiti više i bolje u odličnim uslovima.

Vučić je školi poklonio primerak Dušanovog zakonika, a Devenport košarkašku loptu, nakon čega je premijer razgovarao sa decom koja su mu rekla da su dobila divnu školu.

Evropska unija finansirala je izgradnju i opremanje izdvojenog objekta odeljenja te škole sa 130.000 evra. Usled poplava u maju 2014. godine nivo vode u školi je dostigao jedan metar i oštetio podove, zidove, stolariju, fasadu i električne instalacije.

Novi objekat od 225 metara kvadratnih izgrađen je za 30 učenika, u školi se nalaze tri učionice, zbornica, ostava i toaleti, a prilagođene su i za osobe sa invaliditemom.

Otvaranju škole prisustvovali su i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Ccučković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track