KURIR VAM DANAS POKLANJA IKONU: Da vam od Petrovdana sve krene nabolje, pomolite se Svetim apostolima Petru i Pavlu! (VIDEO)
Foto: Promo

veliki praznik

KURIR VAM DANAS POKLANJA IKONU: Da vam od Petrovdana sve krene nabolje, pomolite se Svetim apostolima Petru i Pavlu! (VIDEO)

Društvo -

Dnevne novine Kurir danas poklanjaju ikonu s molitvom Svetim apostolima Petru i Pavlu.

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici 12. jula obeležavaju Petrovdan, praznik posvećen Svetim apostolima Petru i Pavlu.

foto: Kurir

Sveti apostoli Petar i Pavle se u hrišćanstvu smatraju prvim propovednicima i učiteljima novozavetne vere. Prema predanju, sveti apostoli Petar i Pavle zaslužni su za krštenje prvih vernika i njihovo prevođenje u hrišćanstvo.

Postoji verovanje da je isceliteljska snaga Svetog Petra toliko bila jaka da su od teških bolesti bili izlečeni i oni preko kojih samo pređe njegova senka.

Da vam od Petrovdana sve krene nabolje, izgovorite reči molitve Svetih apostola Petra i Pavla

Molitva svetom Petru i Pavlu

O, bogomudri Prvoapostolni, vi sveti i nepogrešivi vođi i rukovodioci naši, molimo Vas i preklinjeno: vodite nas i rukovodite kroz sveti ovaj život, sveosećajućom i sveprosvećujućom blagodaću vašom živeći u nama, moleći u nama, ljubeći u nama, posteći u nama, misleći u nama, osećajući u nama, delajući u nama, tvoreći evanđelske zapovesti u nama, i tako nas mnogogrešne, nemoćne i slabe uvedite u Carsto Nebesko, da bismo i ovde i tamo svim srcem, svom dušom, svom mišlju, svom snagom svojom večito služili čudesnom i čudotvornom Gospodu i Spasitelju našem Isusu Hristu, kome neka je i od nas preko Vas hvala, čast i slava, sada i uvek i u vekove vekova. Amin

(Kurir.rs/Foto: Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track