Najnovije vesti

POŽAREVLJANKA VASE (49) IMA POSLEDNJU ŠANSU DA SE VRATI U SRBIJU! Putni list joj ističe 6. avgusta, a to nije jedini problem!
Foto: Printscreen Facebook, Profimedia

posle 7 godina zatvora

POŽAREVLJANKA VASE (49) IMA POSLEDNJU ŠANSU DA SE VRATI U SRBIJU! Putni list joj ističe 6. avgusta, a to nije jedini problem!

Društvo

Prethodnih osam godina života Vase Radović (49), domaćice iz Požarevca, mogle bi da posluže kao scenario za filmsku dramu, sa brojnim zapletima u koje je, tvrde njeni prijatelji, upadala ni kriva, ni dužna.

Ova žena od 2011. nalazi se u Limi, u Peruu, odakle nikako ne uspeva da se vrati u svoj Požarevac. A, tamo je, objašnjavaju njeni poznanici, dospela na prevaru, preko lažne nagradne igre u kojoj je, navodno, osvojila besplatno putovanje. O čemu se radi, bilo joj je jasno tek kad joj je pri povratku u prtljag podmetnuta droga, zbog čega je osuđena na 10 godina zatvora.

 

Sada se oko njenog povratka u Srbiju angažovala i Ambasada Srbije. Radovićevoj je neophodna avio-karta sa samo jednim presedanjem od Lime do Beograda.

 

- Ambasada Republike Srbije u Buenos Ajresu se angažovala oko povratka srpske državljanke Vase Radović u Srbiju iz Perua. Preduzela je potrebne mere u okviru svojih nadležnosti i izdala dokument na ime Vase Radović za povratak u Srbiju. Osim toga, Ambasada joj je više puta ukazala da je neophodno da kupi vezanu avio-kartu, samo sa jednim presedanjem, za let na relaciji Peru - Srbija.

 

foto: TV Pink Printscreen

 

Novinar Slobodan Vasić, organizator akcije za sakupljanje novca i kupovinu avionske kartu za Vase, kaže da je pomoć države i dalje neophodna.

 

- Prvi put je sakupljeno 1.200 evra za avionsku kartu Lima-Rim-Beograd, ali je ona propala jer Vase nije uspela da dobije novi pasoš. U drugoj akciji obezbedili smo 530 evra za kartu Lima-Madrid-Beč-Beograd, ali je ona propala, jer Vase nije imala vizu za Španiju - kaže on.

 

On ne skriva nadu da će uz pomoć MSP, koji je, umesto pasoša, za Vase obezbedio pasovan - putni list, koji ističe 6. avgusta, uspeti da kupe pravu kartu, koja bi podrazumevala samo jedno presedanje.

 

- Moramo naći način da se sa MSP usaglasimo da li će joj oni obezbediti vizu ukoliko je to potrebno i da li su spremni da dotiraju nedostajući novac, ukoliko u narednih dvadesetak dana ne uspemo da sakupimo potrebnu sumu - kaže Vasić.

 

On je, kako kaže, spreman da pokrene i treću akciju za sakupljanje novca, u nadi da će to biti poslednji i uspešan pokušaj da se Vase, najzad, vrati kući.

Vase Radović je, u lažnoj nagradnoj igri navodno osvojila putovanje u Peru 2011, ali joj je, pri povratku, u prtljag podmetnuta droga, zbog čega je osuđena na 10 godina zatvora.

 

Na uslovnu slobodu je puštena posle sedam godina, ali od tada ne uspeva da se vrati u Srbiju. Prvi pokušaj je bio pre nekoliko meseci, drugi 9. jula, a treći mora da usledi do 6. avgusta, jer do tada važi njen pasovan.

 

(Kurir.rs/Novosti)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...