ŠOK PRIČA IZ KBC ZVEZDARA: Hirurzi penzioneru (73) iz zadnjice izvadili flašu od pola litra punu vode
Foto: Profimedia

od sramote nije smeo da kaže šta je uradio

ŠOK PRIČA IZ KBC ZVEZDARA: Hirurzi penzioneru (73) iz zadnjice izvadili flašu od pola litra punu vode

Društvo -

Doktori KBC "Zvezdara" u Beogradu obavili su prošle nedelje nesvakidašnji hriruški zahvat kada su penzioneru Z. R. (73) iz Rume izvadili flašu punu vode iz anusa.

Pacijent je došao u ovu ustanovu 6. decembra oko 11 sati sa strašnim tegobama i jakim bolovima u debelom crevu i stomaku i zatražio hitnu pomoć dežurnih lekara. Kako nije želeo odmah da kaže o čemu je reč, poslat je na preglede.

Nakon što je dijagnostikovan problem, pacijent je upućen u hrirušku ambulantu. Tada je priznao šta je uradio i otkrio da se nije nadao da će se samozadovoljavanje pretvoriti u noćnu moru.

Kada su proverili njegovo zdravstveno stanje lekari su ga odmah spremili za operacionu salu kako bi se sprečile fatalne posledice. Posle višečasovne intervenije, flaša od pola litre vode je izvađena.

Operacija je prošla dobro, a čoveku nije povređen nijedan krvni sud niti unutrašnji organi.

Lekari su ostali šokirani kada su pregledali pacijenta i utvrdili da se u zadnjici nalazi flaša od pola litra duga 23 centimetra.

- Pacijent je primljen sa zatvorom, bolovima u stomaku i debelom crevu, a osobe s takvim simptomima se uglavnom odmah šalju kod gastroenterologa, a zatim i hirurga. Iako ga je bilo sramota jer je u sedamdesetim godinama, zbog jakih bolova priznao je da mu je flaša zaglavljena u anusu, a intervencija je trajala nekoliko sati - navodi izvor KBC iz "Zvezdara".

Nedavno su mediji pisali o jednom sličnom slučaju iz beogradskog Urgentnog centra - pacijentu su iz anusa izvadili crnu bilijarsku kuglu, na kojoj je pisao broj 8.

(Kurir.rs/Informer/ FOTO: Profimedia/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track