MALI RASKRINKAO NAMERE VLASNIKA N1: SBB bi da opet dominira, ali od profita Telekoma korist imaju samo građani Srbije!
Foto: Marina Lopičić

konkurentna utakmica

MALI RASKRINKAO NAMERE VLASNIKA N1: SBB bi da opet dominira, ali od profita Telekoma korist imaju samo građani Srbije!

Društvo -

Iza višednevne histerije koja za cilj ima da se pokažu ugovori sa partnerima Telekoma, krije se želja mentora i vlasnika N1 televizije da SBB na tržištu ponovo domirina nad Telekomom Srbije!

Siniša Mali pojašnjava da je kokurentna utakmica na tržištu dobrodošla, a da profit Telekoma ide u budžet Srbije.

- Od profita Telekoma korist ima svaki građanin jer je to državna firma - pojasnio je ministar finansija Siniša Mali, na konferenciji za medije. - Nije želja države da SBB dominira nad Telekomom Srbije tako što bi Telekom objavio ugovore sa drugim televizijama.

Na pitanje novinara N1 u čemu je problem da se objave ugovori sa drugim televizijama, Mali je pojasnio zašto se vodi histerije protiv Telekoma.

- On je opravdan kroz budžet, kroz definisanje godišnjeg budžeta i ispunjenje tog budžeta, a konkretni ugovori su deo poslovne tajne. Ja znam da je želja vaših mentora i vlasnika da saznaju te poslovne ugovore i da to iskoriste kako bi SBB opet dominirao u odnosu na Telekom. Naša želja to nije. Stav nas u državi jeste da Telekom treba da se pozicionira na pravi način, da treba da vodi poslovnu politiku u svom interesu, ne povlači se ni pred kim, da se bori za svakog korisnika i za svoj profit jer taj profit ide u budžet Republike Srbije i od toga koristi imaju građani Srbije, a ne od profita privatnih firmi. Uz naravno kokurentnu utakmicu - navodi ministar finansija koji je na insistiranje novira N1 dodao:

- Možemo da se svađamo pred kamerama, nije problem. Ja vam kažem, imate budžet koji se usvaja, imate nadzorni odbor koji je odgovoran za poslovanje te kompanje. Imate li bilo šta u ovom trenutku što nije urađeno u skladu sa zakonom. To što je urađeno kontra poslovnim interesima Đilasa, Šolaka i ostalih tajkuna koji su vlasnici vaše televizije, ja to ne mogu da komentarišem.

Na sugestiju novinara da je "važan je profit, a ne kako se do profita došlo", Mali pojašnjava.

- Važno je i jedno i drugo, što i vaši vlasnici znaju, takođe - zaključio je ministar finansija.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track