Najnovije vesti

noćas u ponoć su otvorena granica između Srbije i Crne Gore

OVAKO JE JUTROS NA GOSTUNU, NA GRANICI SA CG: Srbi uz papire spremno pokazuju i PCR test! Evo koliko se čeka na prelazak

Društvo

PRIJEPOLJE - Nakon nekoliko meseci noćas u ponoć su otvorene granice između Srbije i Crne Gore.

Na prelazu Gostun kod Prijepolja, koji važi za jedan od najfrekfentnijih prelaza između ove dve zemlje tokom prvih nekoliko sati prošlo je oko dvadesatk vozila iz Crne Gore, a nešto manji broj automobila registrovan je da prelazi iz Srbije u Crnu Goru.

foto: RINA

Na prelazu Gostun trenutno nema saobraćajnih gužvi, a na granici se čeka nekoliko minuta koliko je potrebno da pripadnici pogranične policije izvrše potrebne kontrole.

Za 12 sati 40 vozila

Za prvih 12 sati od otvaranja granica iz Srbije u Crnu Goru prošlo je oko 40 putničkih vozila. Tokom dana povećan je intenzitet saobraćaja na ovoj deonici.

foto: RINA

"Ovu vest sam dočekao sa oduševljenjem, svake godine letujem u Crnoj Gori i tu dobru naviku ne prekidam ni ove godine iako je korona virus bio neumoljiv ovih prethodnih meseci", kaže za RINU Stefan Kužet iz Beograda koji je rano jutros bio jedan od putnika koji je među prvima prešao granicu.

 Osim sa Srbijom, Crna Gora je u ponoć otvorila granice i s teritorijom Kosova, Albanijom, Severnom Makedonijom i Bosnom i Hercegovinom.

Za srpske državljane koji prelaze crnogorsku granicu neophodno je da uz važeću ličnu dokumentaciju poseduju i negativan PCR ili ELISA test ne stariji od 72 sata, kao i ds 15 poslednjih dana nisu boravili u zemama čijim građanima je ulazak u Crnu Goru zabranjen.

Crnogorci su svoju odluku o otvaranju granica sa Srbijom obrazložili kroz ekonomske i turističke faktore, pa ostaje da se vidi da li će srpski turisti uspeti koliko toliko da spasu ovogododišnju letnju sezonu na ovom delu jadranskog primorja.

1 / 6 Foto: RINA

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...