OČAJNE ŽENE TUŽE SALON LEPOTE Reklamirale ga najveće zvezde! Izašle s ranama i spaljenim licem: Do kraja života moram nositi masku
Foto: Printskrin/Instagram

devojke kažu da imaju trajne opekotine

OČAJNE ŽENE TUŽE SALON LEPOTE Reklamirale ga najveće zvezde! Izašle s ranama i spaljenim licem: Do kraja života moram nositi masku

Društvo -

D

Otišla sam u kozmetički salon da smanjim nos laserom i malo podignem obrve kod izvesne O. M., koja se predstavljala kao doktorka i koju su na društvenim mrežama reklamirale najveće zvezde regiona, a izašla sam s ranama, unakažena i sa potpuno spaljenom kožom lica. Sudski veštak je rekao da su naše opekotine kao da smo prošle kroz požar i da smo sada u velikom riziku od kancera kože. Ožiljci se ne mogu nikad u potpunosti ukloniti i do kraja života ću morati da nosim masku.

Ovo za Kurir kaže jedna od žena (ime i prezime poznato redakciji) koje su posle takozvanih brazilskih estetskih zahvata dobile strašne kraste i ožiljke koji ne prolaze. Zajedno sa još četiri druge devojke odlučila je da pravdu potraži na sudu.

Društvenim mrežama poslednjih dana kruže fotografije mnogih unakaženih žena nakon istog tretmana, a jedna od njih pristala je da svoje zastrašujuće iskustvo ispriča za Kurir, pre svega kako bi upozorila druge devojke.

ožiljci, unakaženo lice, laser, Estetska Hirurgija, podočnjaci
foto: Printskrin/Instagram

- I ja i druge žene smo mesecima rad dotične O. M. pratile na društvenim mrežama, videle smo i da je dobila nagradu za preduzetnicu godine, da je svi hvale. Rečeno mi je da se tretman radi laserom i da je ona doktorka, iako se kasnije ispostavilo da je u pitanju bio tretman plazma penom, koji inače može da se radi samo u bolnici, i da je žena po struci geodet ili matematičar. Nakon pet sati bolnog tretmana, koji sam platila skoro 2.000 evra i koji sam preplakala, izašla sam s potpuno iskasapljenim licem - kaže ova žena (35).

Navodi da posle tretmana oči nije mogla da otvori sedam dana, a dva mesece da jede. - Skinut mi je ceo epiderm kože, a tokom vremena počeli su da se stvaraju i bolni ožiljci, tzv. keloidi. Oni mogu da se poprave samo 70 odsto i do kraja života ću sada nositi masku i živeti u strahu od raka kože - ističe ona. Dodaje da im se preko društvenih mreža svakodnevno javljaju i druge devojke koje imaju slična strašna iskustva s tom ordinacijom, koja postoji u Beogradu i Banjaluci, a pomenuta doktorka čak drži i edukacije na ovu temu. Naša sagovornica ističe da kad je i sa drugim oštećenim devojkama pokušala da se obrati ženi koja im je uradila "tretmane", dobijale su salve optužbi da nisu poštovale preporuke tokom oporavka i na kraju bile blokirane.

Estetska Hirurgija, ožiljci, tretman lica, opekotine, kozmetički salon, laser, plazma pen
foto: Printskrin/Instagram

Dr Aleksandar Adamović

Neke tretmane samo lekar sme da radi

Direktor Gradskog zavoda za kožne i venerične bolesti dr Aleksandar Adamović nije želeo da komentariše ovaj slučaj u kom nije učestvovao, ali je za Kurir objasnio da pojedine tretmane samo lekar sme da sprovodi, kao i da dermatolog i kozmetičar nisu isto. - Neke procedure mogu raditi isključivo lekari. Nije stvar u tome koliko vam je trajala obuka, već koliko predznanja imate. U visokoj zdravstvenoj školi, odnosno akademiji deca tri godine uče i polažu ispite da bi shvatili određene procedure, da bi shvatili šta se dešava na koži kad se stavi kiselina ili plazma pena, pa i kada to sve nauče, ne mogu da rade baš sve. Na nečijem licu možete primeniti neku metodu, a na nečijem ne možete.

Vlasnica salona O. M.

Nema ničeg što drugi ne može da im popravi

O. M., vlasnica salona koju su žene optužile da im je njen tretman uništio kožu, kaže za Kurir da nije dobila nijednu tužbu, da je u pitanju nelojalna konkurencija, ali i da će nezadovoljnih uvek biti: - Sama procedura podrazumeva jednu vrstu oštećenja kože, kao i hemijski piling, i tu je proces zarastanja koji je individualan i jako je važna nega i higijena kože nakon tretmana. Pre tretmana svi klijenti su upozoreni i usmeno i pismeno i svi su potpisali saglasnost. Laser i plazma pena su skoro iste procedure, to je mikrospaljivanje kože, a aparat je vrlo precizan. Ne postoji ništa što ne može da im popravi neko drugi ako su nezadovoljni nama, ali za sve postoji sud, a ne blaćenje u medijima.

Šta je plazma pen:

- Tretman koji se koristi za popunjavanje bora

- Izvodi se spravom u vidu olovke koja ima iglu

- Stvara mikropovrede koje stimulišu stvaranje kolagena i elastina

- Nanose se kreme za anesteziju

- Igla mora biti udaljena milimetar do dva od kože uz razmak između mikropovreda

- Tretman traje 10 do 30 minuta, u zavisnosti od regije, a oporavak između dva do četiri meseca

(Kurir.rs / J. Pronić - S. Marković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track