05:02

Srpska novinarka o rastu cena: NAMIRNICE U NEMAČKOJ POSKUPELE 10 ODSTO?

DRASTIČNE MERE

U NEMAČKOJ KLINICI ZABRANILI LEČENJE RUSA I BELORUSA Srpska novinarka iz Berlina o incidentu koji je digao NEMAČKU JAVNOST na noge

Društvo -

Novinarka Deana Pavlović tvrdi da je "antiruska histerija" u Nemačkoj na toliko visokom nivou da je prema njenim rečima jedna privatna klinika za plastičnu hirurgiju u Minhenu objavila da više neće lečiti Ruse i Beloruse.

Minhenska klinika, kako tvrdi Pavlović, saopštila je da do daljnjeg neće primati ruske i beloruske državljane jer snažno osuđuje invaziju na Ukrajinu, a novinarka navodi da je javnost burno reagovala zbog takve odluke.

Deana pavlović
foto: Kurir Televizija

- To je poprilično alarmantno i Nemačku odvaja od drugih država u ovom trenutku. Antiruska histerija je na tako visokom nivou. Zvuči grubo, ali recimo i informaciju od juče da je jedna klinika za plastičnu hirurgiju u Minhenu obustavila lečenje ruskih i beloruskih pacijenata. Tako će stati na stranu Ukrajine. Neće više lečiti žene ruskih oligarha. Onda je javnost reagovala, nemački mediji su preneli kako je Nemačka trebalo da bude "najdemokratskija" zemlja, a ispostavilo se da nije. Pa su povukli to saopštenje rekavši da su malo možda preterali, ali dodali su da imaju to pravo kao privatna klinika - rekla je novinarka u uključenju za Jutarnji program na Kurir televiziji.

klinika
foto: Printscreen Twitter

Takav gest klinike u Minhenu, podsetimo, naišao je na oštru osudu korisnika društvenih mreža. Zbog toga se klinika oglasila novim saopštenjem na svom sajtu i društvenim mrežama.

- Namera nam je bila da pokažemo simpatije prema ukrajinskom narodu i da prekinemo poslovne veze sa Rusijom kao znak podrške. Mnogi su kritikovali naš potez i u potpunosti prihvatamo te kritike. Daleko od toga da želimo da diskriminišemo pacijente zbog njihovog porekla i izvinjavamo se zbog takvog utiska - saopštili su iz klinike.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:36

UKRAJINA: Poginula mlada novinarka i kamerman Foks njuza

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track