KURIR NA MESTU NESTANKA MALE DANKE: Ispitani svi sa dosijeom, kiša usporila potragu! Nije mogla mnogo da se udalji od kuće (VIDEO)
Foto: Kurir televizija

nestala devojčica

KURIR NA MESTU NESTANKA MALE DANKE: Ispitani svi sa dosijeom, kiša usporila potragu! Nije mogla mnogo da se udalji od kuće (VIDEO)

Društvo -

Zbog nestanka dvogodišnje devojčice Danke Ilić, u Banjskom Polju kod Bora, po prvi put aktiviran je sistem "Pronađi me". Čitava Brestovačka banja, ali i brojni građani, njih nekoliko stotina, juče su u popodnevnim satima krenuli u potragu za devojčicom, čiji je nestanak prijavljen oko 13 časova.

Danka Ilić
foto: Kurir televizija

U Banjskom Polju je novinar Kurira Mladen Radulović koji je izvestio kakva je situacija u ovom trenutku.

Danka Ilić
foto: Kurir televizija

- Potraga nije stala niti jednog trenutka u toku noći. Ušli smo u osamnaesti sat potrage za Dankom Ilić. Popaljeni su svi bilbordi, svi mediji su objavili fotografiju nestale devojčice. Na mestu nestanka i okolini prusutno je nekoliko stotina pripadnika policije, a tu su i pripadnici Gorske službe spasavanja, žandarmerije i dobrovoljaca. Policija apeluje da se građani ne okupljaju u velikom broju - rekao je Radulović i dodao:

- U našoj blizini je ta mala kuća tzv. pojata, koja je juče bila mesto gde je porodica Danke Ilić došla da se odmori. U jednom momentu majka je ušla u kuću kako bi dala vodu starijem trogodošnjem sinu, a kada se vratila Danke nije bilo.

Danka Ilić
foto: Kurir televizija

Istraga se odvija maksimalnim intenzitetom:

- Pretražen je svaki kvadrtatni centimetar. Građani se okupljaju, policija se menja u smenama. Stigla je ispomoć iz Beograda. Kuća se nalazi na 300 metara od glavnog puta. Iza kuće je jedna šuma, ali to nije gusta šuma već brisan prostor. Devojčica praktično nije mogla da ode iz vidokruga majke. Ona ima samo dve godine, ne može da trči, čak nosi pelenu. Teško je verovati da je ona mogla da se udalji previše od kuće. Ispitani su svi ljudi sa krivičnim dosijeom. I potraga i istraga se nastavlja u svim mogućim pravcima. Noć je u Boru bila hladna. Uslovi za potragu nisu dobri i to otežava termovizijskih kamera. Tu su i psi tragači. Kiša je usporila potragu.

05:55

KURIR NA MESTU NESTANKA MALE DANKE: Ispitani svi sa dosijeom, kiša usporila potragu! Nije mogla mnogo da se udalji od kuće

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

05:00

Komšije Živanka i Rade za Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track