POSLE NAPADA U PARIZU: Stanje 7 ranjenih Srba i dalje bez promena
Foto: Reuters Nov 2015

Životno ugrožena samo Ljiljana Pavlović

POSLE NAPADA U PARIZU: Stanje 7 ranjenih Srba i dalje bez promena

Društvo -
PARIZ - Zdravstveno stanje sedmoro srpskih državljana teže ranjenih u terorističkim napadima u Parizu i dalje je bez promena, a životno je ugrožena samo Ljiljana Pavlović, rekao je ambasador Srbije u Parizu Rajko Ristić.

"Uspeli smo da utvrdimo da je ukupno bilo oko 30 srpskih državljana u grupi pored koje je eksplodirala bomba, od kojih je sedam do 10 njih lakše povređeno i pušteno na kućnu negu, a sedam ih je teže povređeno, ali niko nije u životnoj opasnosti osim Ljiljane Pavlović", precizirao je on.

Ristić je sinoć rekao da je Ljiljana Pavlović tek juče pronađena, pošto joj se trag izgubio posle napada kod stadiona gde je bila u toku utakmica Francuska-Nemačka. Ona je, kako je naveo, juče pronađena živa u bolnici "Pitije salpetrijer", ali je u veoma teškom stanju i u životnoj je opasnosti. "Ona je u besvesnom stanju, zato do sada nije ni evidentirana i nije mogla da da podatke o sebi.

Pošto smo utvrdili da postoji jedna neidentifikovana žena, došli smo ovde i doveli njenu rođaku koja je potvrdila da je reč o Ljiljani Pavlović", kazao je Ristić. Srpski ambasador je do sad posetio petoro od sedmoro povređenih srpskih državaljana. U teškoj situaciji je i Aco Pavlović, Ljiljanin suprug, ali on nije životno ugrožen. Ostali su teško povređeni, ali su dobro i oporavljaju se, rekao je Ristić. U blizini Stad de Fransa u petak uveče ođeknulo je nekoliko eksplozija, u kojima je život izgubio nekoliko osoba, a više ranjeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja