Dačić: I Vučićevi putuju na more, pa mogu i moji

Potpredsednik Vlade stao u odbranu Branka Ružića

Dačić: I Vučićevi putuju na more, pa mogu i moji

Politika -
Pošto predsednik IO SPS, i pored molbe premijera da građani odmor provedu u Srbiji, ide u Grčku s porodicom, lider socijalista stao u njegovu odbranu i udario po naprednjacima

BEOGRAD - I pored molbe premijera Aleksandra Vučića da građani, naročito političari, kao, jelte, primer ostalima, odmor provedu u Srbiji, Branko Ružić, predsednik IO SPS, poručio je da će on sigurno otići s porodicom na more u Grčku! Čuveni opozicionar iz redova vladajuće koalicije tako je još jednom grunuo prst u oko premijeru. Međutim, za razliku od prethodnih primera, kad je šef socijalista Ivica Dačić brže-bolje žurio da ispegla stvari, sada je zaštitio svog saborca. Poručio je da će i Vučićevi sigurno ići na more, pa onda mogu i njegovi.- Najnormalnije je da odvedem decu na selo u Srbiji i nakon toga na more u Grčku. Ukoliko je to greh, onda sam ja nenormalan, a ostali su verovatno u pravu - rekao je Ružić u svom stilu, dok je Dačić kazao:Ja to zbog dece- Kad je reč o odmorima, znam da Ružić zbog porodice godinama letuje i u Srbiji i negde na moru. Ta ideja premijera jeste važna u cilju stvaranja svesti da svoju zemlju treba najviše pomagati i voleti, ali i on sam je rekao da će to biti dug i težak posao. Tako da nema nikakvih provokacija prema Vučiću jer ima i u SNS onih koji će otići u inostranstvo. Što se mene tiče, ja godinama ne idem na odmor, pa neću ni ove.Prazne pričeMeđutim, dok je Dačić branio Ružića, ovaj je izjave većine ministara, dakle, i samog šefa, ali i premijera, da nemaju vremena ni da misle o odmoru okarakterisao kao čistu demagogiju.- Demagogiju onih koji govore da ne idu nigde na odmor mogu da razumem, ali ne podržavam - kazao je još Ružić.

Ivica DačićSPS DO KRAJA JUNA DOBIJA RUKOVODSTVOIvica Dačić se osvrnuo i na izjavu Milutina Mrkonjića apropo njegove izjave da SPS mora da se podmladi, ali da stranka nije savez omladinaca. Dačić je na to odgovorio:- Što se tiče Mrkonjića, on je u pravu kad je reč o kriterijumima, mladost neće biti jedini kriterijum, ali ne sme da bude ni hendikep. Do kraja juna biće izabrano rukovodstvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track