Najnovije vesti

RATKO MLADIĆ KRITIČNO: Lekari iz Srbije hitno stižu u Hag!
Foto: AP

Zdravlje generala Vojske republike srpske sve lošije

RATKO MLADIĆ KRITIČNO: Lekari iz Srbije hitno stižu u Hag!

Politika
16:04h

Sumorne prognoze: Stražari su pretresali sve prostorije i tada se izgubio njegov medicinski karton. Posle izricanja presude je lošije, plašimo se da bi mogao da umre u Hagu, upozorava Darko Mladić

Zdravstveno stanje nekadašnjeg generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića naglo se pogoršalo nakon što mu je u Hagu, pre skoro mesec dana, izrečena doživotna kazna zatvora. Kako saznaje Kurir, danas i sutra će ga, posle višemesečne zabrane, pregledati dvoje lekara koji hitno stižu iz Srbije, ali veliki problem predstavlja to što mu je iz ćelije iznenada nestao medicinski karton.

foto: Fonet/AP

Tražili i otrov

Mladićev sin Darko objašnjava za Kurir da je dokumentacija nestala prilikom nedavne kontrole svih haških ćelija, koja je izvršena zbog samoubistva hrvatskog generala Slobodana Praljka.

- Stražari su prošle nedelje sve pretresli i posle toga su nestali medicinski dokumenti o istoriji Ratkove bolesti i lečenja u poslednje dve-tri sedmice. Ni oni ni Ratko ne mogu da je nađu. Zabrinjavajuće je što se to dogodilo baš uoči posete lekarskog tima iz Srbije - priča Darko Mladić i dodaje:

foto: Zorana Jevtić

- U dvodnevnoj poseti su mu kardiolog Velibor Ristić i neuropsihijatar Gorica Đokić. On je, inače, posle izricanja presude lošije, sporije priča, ranije prekida posete, više se odmara. Očekujemo da lekari tačno utvrde kakvo je njegovo zdravstveno stanje i, ako bude bilo mnogo loše, tražićemo hitno prebacivanje na lečenje u Srbiji. Plašimo se da bi mogao da umre u ćeliji. Postoji opasnost od novog srčanog udara i smrti, što ne spore čak ni haški lekari, s tim da oni ponavljaju da mu je stanje stabilno.

Odbijali da mu pomognu

Inače, podsetimo, Hag dosad već nekoliko puta nije dozvoljavao da Mladića posete lekari iz Srbije, a poslednji put su to zabranili sredinom novembra, odnosno uoči izricanja presude.

foto: Marina Lopičić

Lider SRS Vojislav Šešelj smatra da bi bilo najbolje da Mladića hitno puste na lečenje u Beograd ili Moskvu:

- Ali, teško da će se to dogoditi. Mada, sud nakon izricanja presude, ima manje razloga da se odupire tome. Mladić je loše i moglo bi da se dogodi i da umre u ćeliji. Sve je moguće. Setite se kako je umro Zdravko Tolimir, koji je bio potpuno onemoćao, a oni su mu dali da gura neka kolica ispred sebe, da se tako kreće. Umro je gurajući ta kolica. Pa i Milošević je umro u ćeliji.

foto: Zorana Jevtić

Mladićeva poslednja želja

HOĆE JOŠ JEDNOM NA ĆERKIN GROB

Mladić je poslednjih nedelja više puta izrazio želju da obiđe grob ćerke Ane, koja se ubila 24. marta 1994. godine, saznaje Kurir. On je to poverio saborcima u haškom pritvoru. Podsetimo, nakon što je 2011. uhapšen, Mladiću je dozvoljeno da obiđe Anin grob u Beogradu, što je organizovano u pratnji velikog obezbeđenja. Ana Mladić se ubila iz očevog pištolja, ali je ovaj slučaj ostao misterija, jer se spekuliše da je ipak reč o ubistvu.

foto: Kurir

B. Bojić - B. Karović - Foto: Fonet/AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! MUŽ PUCAO U ŽENU NA SRED ULICE! Još jedno porodično nasilje?!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track