ŠEŠELJ IZAZVAO SKANDAL: Predsednik Hrvatskog Sabora zbog njega prekinuo posetu Srbiji
Foto: Fonet/Zoran Mrđa

strašno

ŠEŠELJ IZAZVAO SKANDAL: Predsednik Hrvatskog Sabora zbog njega prekinuo posetu Srbiji

Politika -

Delegacija Hrvatskog sabora predvođena predsednikom Gordanom Jandrokovićem prekinulo je danas zvaničnu posetu Srbiji posle incidenta koji je izazvao predsednik Srpske radikalne stranke i poslanik Vojislav Šešelj.

"Uprkos vrlo dobrom početku službene posete i opredeljenosti da napravimo najbolje za unapređenje odnosa dve države, zbog ovoga čina kojim je grubo povređeno dostojanstvo Republike Hrvatske i Hrvatskoga sabora, prekinuli smo posetu", objavila je pres služba Sabora.

Šešelj je psovao hrvatsku delegaciju prilikom ulaska u srpsku Skupštinu. Pokušao je pritom i da pocepa hrvatsku zastavu, a zatim je sa svojim partijskim kolegom Filipom Stojanovićem, počeo da je gazi.

Jandroković je posetu započeo susretom s predsednicom srpske Skupštine Majom Gojković, a tom prilikom je izjavio:

"Ovaj susret je veoma važan za razvoj bilateralnih odnosa dve države i svesni smo otvorenih pitanja iz prošlosti koje moramo rešavati. Do rešenja ne možemo doći ako ne razgovaramo i to je ključno bez obzira na one koji kritikuju odnos dve države. Danas je velika odgovornost na političarima koji ih vode", rekao je Jandroković.

Prema programu posete, Jandroković treba da se sastane i s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić, ministarkom za evropske integracije Srbije Jadrankom Joksimović.

(Kurir.rs/Beta/Večernji list/Foto Fonet/Zoran Mrđa)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ŠTA SE UBIJENI NARKO-DILER LUKA RADULOVIĆ pre mesec dana nagodio sa Tužilaštvom za organizovani kriminal?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track